StoryEditor

Na frekventovanej ulici v Žiline vytvorili na 36 hodín pešiu zónu

22.09.2007, 12:47
Autor:
TASRTASR

Uzatvorením časti frekventovanej ulice Veľká okružná vytvorili dnes dopoludnia v Žiline v rámci Svetového dňa bez áut pešiu zónu, ktorá sa na 36 hodín stane miestom umelcov, chodcov a cyklistov.

Uzatvorenie ulice je súčasťou podujatia Týždeň mobility Ulice pre ľudí, ktorým chce mesto Žilina podľa primátora Ivana Harmana spolu s neformálnym združením Mulica upriamiť pozornosť na alternatívne formy dopravy a zlepšovanie životného prostredia. Žilinčania a návštevníci mesta sa dnes môžu zúčastniť na tvorivých dielňach, vystúpeniach umelcov aj na sedemkilometrovej verejnej cyklojazde ulicami mesta, ktorá sa začne o 17. hodine na Námestí Andreja Hlinku.

Podujatie Týždeň mobility Ulice pre ľudí zavŕši v nedeľu jazda Rajeckou cyklomagistrálou, dobrodružná cyklojazda po meste, módna prehliadka na priechode pre chodcov na uzatvorenej časti ulice Veľká okružná a krasojazda s vozením dievčat na bicykli.

Týžden mobility má podľa organizátorov vyústiť do prípravy Akčného plánu pre dopravu v meste Žilina vypracovaného Výskumným ústavom dopravným a mal by podporiť prijatie Generelu dopravy mesta zohľadňujúceho a podporujúceho alternatívy k individuálnemu motorizmu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 02:26