StoryEditor

Futbal-P.konfederácií:Nemci zdolali Mexiko 4:3 po predĺžení

30.06.2005, 08:01
Autor:
TASRTASR

Nemeckí futbaloví reprezentanti zvíťazili v zápase o 3. miesto na Pohári konfederácií nad Mexikom 4:3 po predĺžení. O triumfe zverencov trénera Jürgena Klinsmanna na vypredanom štadióne v Lipsku rozhodol v 97. minúte presnou strelou z priameho kopu Michael Ballack. Nemci, dohrávajúci od 58. minúty bez vylúčeného Hankeho, sa v riadnom hracom čase trikrát ujali vedenia, Mexičania však vždy dokázali odpovedať.
zápas o 3. miesto:
Nemecko - Mexiko 4:3 (3:3, 2:1) po predĺžení
Góly: 37. Podolski, 41. Schweinsteiger, 79. Huth, 97. Ballack - 40. Fonseca, 58. a 85. Borgetti, ŽK: Asamoah, Frings - Perez, Medina, Osorio, ČK: 58. Hanke (Nem.), rozhodoval: Breeze (Austr.), 42.000 divákov (vypredané)
Nemecko: Kahn - Hinkel, Mertesacker, Huth, Schneider - Deisler (67. Asamoah), Frings, Ballack, Schweinsteiger (83. Ernst) - Hanke, Podolski (74. Kuranyi)
Mexiko: Oswaldo Sanchez - Salcido, Osorio, Pineda - Mendez (58. Medina), Morales (81. Marquez Lugo), Pardo, Perez - Sinha - Borgetti, Fonseca (46. Rodriguez)
Rýchlonohí Mexičania v úvode zápasu zaskočili súpera a vypracovali si dve gólové príležitosti. Fonseca však v dobrej pozícii mieril vedľa Kahnovej bránky a nemecký gólman si aj s pomocou štastia poradil s pokusom Borgettiho. Domáci to spočiatku skúšali centrovanými loptami do šestnástky, no mexická obrana pracovala pozorne. Na konci úvodnej dvadsaťminútovky začali Nemci vďaka kombinačnej hre postupne získavať prevahu v strede poľa. Mexického brankára prvýkrát vystrašil Hanke, ktoré strela z 25-metrov sa obtrela o brvno. V 37. minúte však už zahrmelo, keď Schweinsteiger elegantne pustil Deislerovu prihrávku Podolskému a jeden z najväčších talentov nemeckého futbalu utešenou strelou z hranice šestnástky vymietol pavučinu v bránke Oswalda Sancheza. Mexičania po hrubej chybe Fringsa bleskovo odpovedali zásluhou Fonsecu, no o 60 sekúnd neskôr sa Klinsmannova družina opäť ujala vedenia, keď ukážkovú kombináciu po osi Podolski - Hinkel zúžitkoval motor nemeckej zálohy Schweinsteiger. V úvode druhého polčasu dostala nemecká koncepcia trhlinu, Hanke totiž musel totiž po strkanici a následnej červenej karte odísť predčasne do kabín. Mexičania vycítili šancu a v 58. minúte sa dočkali vyrovnania - po ideálnom centri Pereza hlavou presne namieril kanonier Borgetti. Nemci potom prehustili priestor pred vlastnou šestnástkou, snažili sa držať súpera na dištanc a vyrážať do rýchlych protiútokov. V 79. minúte sa usporiadateľ budúcoročného svetového šampionátu po tretí raz v zápase ujal vedenia, keď po rohovom kope Schweinsteigera sa v skrumáži najlepšie zorientoval Huth. Mexičania však aj tentokrát dokázali odpovedať, päť minút pred koncom riadneho hracieho času zariadil predĺženie presnou hlavičkou Borgetti. O osude zápasu napokon rozhodla 97. minúta, keď Ballack z priameho kopu obstrelil múr a umiestnenou strelou prekonal branára Oswalda Sancheza. Mexičania v dramatickom závere predĺženia neboli ďaleko od toho, aby si vynútili jedenástkové rozstrely, no Perez v čistej šanci mieril tesne mimo Kahnovej bránky.
la

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 03:51