StoryEditor

Každý hráč musí ísť nad svoje optimun, tvrdí Weiss

31.10.2005, 09:52
Autor:
TASRTASR

Futbalistov FC Artmedia Bratislava, úradujúceho majstra SR, čaká v utorok 1. novembra o 20.45 h ďalšia skúška ohňom v tohtoročnej sezóne Ligy majstrov. Ich najbližším súperom budú hráči Glasgowa Rangers, ktorému pred dvoma týždňami zobrali v domácom prostredí dva cenné body. Práve spomínaný bod za bezgólovú remízu si na vystúpení v Škótsku najviac cenil aj Vladimír Weiss, hlavný tréner Artmedie. Okrem toho ho však zaujali aj priaznivci Rangers, ktorí povzbudzovali hráčov svojho mužstva až do úplného záveru tejto futbalovej drámy so šťastným koncom pre Artmediu.
"Pozitívny bol najmä ten bod zo súperovho ihriska. Ten vždy poteší. A tiež pocit z tých ľudí na štadióne," konštatoval Vladimír Weiss a pokračoval: "To sa len tak ľahko inde v Európe nevidí. Pravda okrem Rangers alebo Celticu. To bola jednoducho fantázia."
A v súvislosti s utorňajším meraním síl na štadióne ŠK Slovan Bratislava kouč majstrovskej Artmedie pripomenul aj veci, ktorým sa jeho zverenci musia vyvarovať. "Nemôžeme vyrábať chyby ako v prvom polčase prvého zápasu a nesmieme hrať naivne. A musíme byť koncentrovaní celý zápas. Každý hráč musí ísť nad svoje optimum. Ale každý bez výnimky. Ako mužstvo musíme byť bez hluchých miest. Len tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok," zdôraznil tréner mužstva spoza Starého bratislavského mosta.
"V utorok chceme hrať útočne, ale zároveň aj rozumne. Verím, že spolu s Michalom a Emilom budeme mať opäť šťastnú ruku pri zostavovaní mužstva. Verím, že na trávnik pošleme hráčov, ktorí podajú optimálny výkon, ktorý nám prinesie želaný výsledok a udrží nás naďalej v hre o postup ďalej," prezradil kúsok zo zápasovej taktiky kouč z pravého brehu Dunaja.
"Myslím si, že v prvom rade musíme zostať pri zemi. Musíme sa skoncentrovať na celých 90 minút a musíme stále bojovať naplno," povedal na margo blížiaceho sa duelu Ján Kozák, špílmacher Artmedie.
Ako Ján Kozák ďalej uviedol, nikto z hráčov slovenského majstra sa dopredu nepasuje za favorita, ktorý by sa zaoberal iba tým, po koľkých zápasoch postúpi ďalej. "Hovorím ešte raz, že nie sme favoriti na postup, no každý bod s takým známymi a silnými mužstvami je výborný. Takže my sa teraz musíme sústrediť na každú minútku, ktorú na Tehelnom poli s Rangers odohráme," zopakoval stredopoliar slovenského úspešného účastníka Ligy majstrov.
Podľa dvojnásobného slovenského reprezentanta po výsledkoch, ktoré Artmedia v Lige majstrov dosiahla, už žiadne európske mužstvo zverencov Vladimíra Weissa nepodcení. A ani ho nenazve krčmovým mužstvom, či neznámym tímom z východnej Európy, respektíve českým mužstvom...
"Tak možno nás podcenil iba Celtic, v prvom zápase, u nás. A to sa im nevyplatilo. Už na nás nezabudnú možno aj do smrti. Odvtedy nás už nik nepodcení. Každý si na nás dá pozor. Najmä po posledných výsledkoch, ktoré sme v Lige majstrov dosiahli," zdôraznil odchovanec košického futbalu v službách Artmedie Bratislava.
"Tak musím povedať, že nazvať niekoho krčmovým mužstvom sa predsa nepatrí. My predsa takto nikoho nehodnotíme, ani nenazývame. Na nikoho sa takto zvrchu nepozeráme," povedal svoj názor obranca Ján Ďurica. "Vieme, že všetko je teraz v našich hlavách. V našich myšlienkach. Musíme sa dobre pripraviť na najbližšieho súpera. V Lige majstrov sme dosiahli pekné výsledky. Otvorila sa nám šanca ísť v tejto súťaži ešte ďalej. Bolo by škoda túto šancu nevyužiť," vysvetľoval slovenský reprezentant. "Preto sa musíme na nich dobre nachystať. Musíme prečítať spôsob ich hry, musíme nájsť dobrú a účinnú taktiku. Verím, že tréneri stanovia dobrú taktiku a že opäť dobrou hrou a kvalitným výkonom potešíme všetkých ľudí, ktorí nás prídu povzbudiť na Tehelné pole," konštatoval Ján Ďurica.
Podľa šesťnásobného slovenského reprezentanta situácia v H skupine Ligy majstrov je veľmi otvorená. Je v takom stave, že do ďalšieho pokračovania Ligy majstrov môžu postúpiť ešte tri mužstvá. A medzi nimi aj Artmedia.
"Uvidíme, čo sa v našej skupine bude ďalej diať. Ale ak by sme my doma vyhrali nad Rangers a Inter Miláno by porazil Porto, mohlo by nám to vyjsť. Takže uvidíme, aký vývoj bude mať naša skupina v ďalšom období. My ideme od zápasu k zápasu. Takže teraz nás zamestnáva iba súboj s Rangers, s mužstvom, ktoré doma bolo veľmi nepríjemné a bojovné. Veľký pozor si na nich musíme dávať aj doma. Rangers sú totiž tiež kvalitným mužstvom. Hrajú v ňom veľmi dobrí hráči," dodal Ján Ďurica.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
13. máj 2024 00:53