StoryEditor

V 9. kole Corgoň ligy Senec podľahol Nitre

05.05.2007, 10:06
Autor:
SITASITA

FC Senec - FC Nitra 1:5 (0:3)
Góly: 79. E. Takáč - 3., 45. a 81. A. Hesek, 37. Pavol Farkaš, 77. Babic, ŽK: 90. V. Rožník - 19. Senecký, 34. Čurgali, 808 divákov, rozhodovali: Valášek - Bacsa, D. Hrčka

Zostavy:
Senec: Novota - Ekhardt, Guldan, Gábriš, Halák (46. V. Rožník) - Augustín (55. Hladký), Moughfire, M. Kováč, Papaj - E. Takáč, Kozár (68. Bozsík)
Nitra: Senecký - Martin Tóth, Szórád (57. Karlík), Ďatko, Pavol Farkaš - S. Bališ, M. Farkaš, Babic, Grajciar - A. Hesek (81. Košút), Čurgali (71. Valenta)

Domáci pred finále Slovenského pohára svojich priaznivcov na jeden z vrcholov domácej futbalovej sezóny príliš nenavnadili. Nitrania skórovali už v 3. min, keď otvoril skóre úplne voľný Hesek. V 11. min mohol vyrovnať Moughfire, jeho strela však letela tesne vedľa Seneckého brány. V 37. min už bolo 0:2. Hostia zahrávali rohový kop a Pavol Farkaš sa nemýlil. V závere I. polčasu sa opäť presadil Hesek, ktorému domáci obrancovia nechávali príliš veľa priestoru. Aj úvod druhej časti hry bol v nitrianskej réžii. Hostia kontrolovali hru a domácich k Seneckému nepúšťali. Na 0:4 upravil v 77. min Babic a vzápätí sa Senčanom podarilo aspoň znížiť - hlavou sa presadil Takáč. Posledné slovo však mal po Babicovom vysunutí strelecky disponovaný Hesek, ktorý sa zoči-voči Novotovi nemýlil a skompletizoval svoj hetrik.

Hlasy:
Jozef Valovič (tréner Senca): "Naše mužstvo dnes vyhorelo najmä v obrane, ale chlapci už majú v hlave skôr utorňajší zápas finále Slovenského pohára. Preto z výsledku tragédiu nerobím, verím totiž, že v utorok sa budeme tešiť my. Musím pogratulovať futbalistom Nitry k výkonu i k výsledku."
Ivan Galád (tréner Nitry): "Mám radosť z výsledku, veď naposledy sme takto vyhrali pred dvomi rokmi v Žiline. Celý zápas sme bojovali a našou odmenou boli pekné góly. Všetci sme si dnešný duel užili. Tešíme sa, no od zajtra opäť pracujeme."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 20:16