StoryEditor

Akrobatické lyžovanie: Slováci v Turíne bez akrobata, Poľan si dolámal prsty

14.12.2005, 14:32
Autor:
TASRTASR

Slovenská jednotka v akrobatickom lyžovaní Marek Poľan prišla o šancu štartovať na zimnej olympiáde v Turíne ešte pred prvým kvalifikačným pokusom.
Popradský pretekár už v sobotu odcestoval do francúzskeho Tignes na prvé preteky novej sezóny Svetového pohára FIS, kde chcel zabojovať o umiestnenie v prvej tridsiatke znamenajúce splnenie kritérií na účasť v Turíne. Na štart stredajšieho akrobatického zjazdu sa však nepostavil, lebo ešte v utorňajšom oficiálnom tréningu si po páde spôsobil trieštivú zlomeninu ruky. "Podľa informácií od trénera viem, že Marek pri páde pristál nešťastne presne na ruke a utrpel zlomeninu až troch prstov," prezradila pretekárova mama Monika.
Poľan pritom takmer celú uplynulú sezónu vynechal pre zranenie kolenného väziva, no od jari sa už tvrdo pripravoval na olympijskú zimu. "Inak sa to azda ani nedá pomenovať ako smola na dvadsiatupiatu. Všetka jeho námaha vyšla navnivoč. Olympiáda je pasé," mrzelo Poľanovú, ktorá ešte dodala: "Teraz ma čaká cesta do Francúzska. Musím ho čo najskôr dopraviť domov a pokúsim sa aspoň pre preteky v Oberstdorfe zaňho priviezť náhradu - buď to bude Jakub Liskay alebo Adam Staš. Mareka po návrate čaká operácia." Zo slovenských akrobatov mal jej syn pritom najväčšie šance kvalifikovať sa, v minulosti už v SP dvakrát v prvej tridsiatke skončil - v oboch prípadoch zhodne na 28. mieste.
V Tignes tak štartoval iba jediný zverenec trénera Petra Červeňa - Tomáš Cuník, ktorý v kolotoči SP debutoval. V kvalifikácii však 17-ročný mladík neuspel a obsadil 57. priečku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 16:46