StoryEditor

Ronaldo sa do zostavy AC na MS klubov zrejme nevráti

09.12.2007, 09:41
Autor:
SITASITA
Účasť brazílskeho futbalového útočníka v službách európskeho šampióna AC Miláno Ronalda na klubových majstrovstvách sveta v Japonsku je ohrozená.

Bývalého trojnásobného najlepšieho futbalistu sveta podľa FIFA (1996, 1997, 2002) v poslednej dobe sužujú časté zranenia. Od štvrtkového príletu do dejiska šampionátu so svojimi spoluhráčmi ešte netrénoval. "Má pocit, že keďže netrénuje, nie je súčasťou mužstva a to ho trápi. My sa s ním však snažíme rozprávať tak často, ako sa len dá. Chceme, aby sa cítil byť súčasťou tímu," vyjadril sa pre klubovú stránku Ronaldov spoluhráč z národného tímu a čerstvý víťaz Zlatej lopty pre rok 2007 Kaká.

Tridsaťjedenročný bývalý hráč FC Barcelona, Interu Miláno či Realu Madrid nastúpil v tejto sezóne vinou zdravotných problémov v drese "rosso-neri" iba v jednom zápase. Pred dvoma týždňami striedal v zápase 13. kola Série A Cagliari - AC Miláno (1:2). Tentoraz trápi Ronalda svalové zranenie lýtka. "Dúfam, že sa čoskoro vráti a bude hrávať tak, ako si sám predstavuje," povedal tvorca hry tímu zo San Sira Kaká a dodal, že Ronaldo si počas svojej bohatej kariéry prešiel už aj zložitejšími obdobiami - poukázal na problémy s kolenami, dokázal sa však vždy vrátiť ako platný hráč svojho klubu či dokonca národnej reprezentácie "kanárikov".

Miláno vstúpi do bojov v krajine vychádzajúceho slnka až vo štvrtok 13. decembra, keď sa v boji o postup do finále stretne s víťazom pondelňajšieho štvrťfinále medzi domácim mužstvom Urawa Red Diamonds a iránskym tímom Sepahan. Spolu so slávnym talianskym klubom je priamo do semifinále nasadený aj argentínsky klub Boca Juniors a oba tímy sú najväčšími favoritmi na účasť vo finále MS klubov, ktoré sa uskutoční 16. decembra v Jokohame. Pre AC by prípadný finalový zápas s Bocou mohol byť šancou na reparát za penaltovú prehru na interkontinentálnom pohári Toyota Cup 2003

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. apríl 2024 21:30