StoryEditor

Informácia o Evansovej injekcii zrejme Gatlina nespasí

07.08.2007, 11:43
Autor:
SITASITA

Viac svetla do dopingového prípadu amerického šprintéra Justina Gatlina, ktorý minulý týždeň absolvoval arbitrážne konanie, priniesol opis účasti Randalla Evansa, prvého asistenta trénera Trevora Grahama. Dva týždne pred pozitívnym nálezom na testosterón Evans aplikoval Gatlinovi injekciu, o ktorej bol atlét presvedčený, že obsahuje vitamín B12. Po injekcii ešte Gatlin užil tabletky proti zápalu. O týchto skutočnostiach informoval Američan podľa zdroja agentúry AP arbitrážnu komisiu, ktorá má rozhodnúť o jeho odvolaní voči osemročnému zákazu činnosti. Olympijského víťaza na 100 m z Atén v apríli minulého roku pristihli v Kansas Relays už druhý raz v kariére pri užívaní nedovolených látok. Vinník sa síce bráni, ale nevie vysvetliť, ako sa testosterón do jeho tela dostal.
Pravdivosť príbehu o Evansovi a tabletkách potvrdil aj Gatlinov obhajca John Collins: "Nemali sme dôvod neveriť, že išlo o niečo iné ako B12 a Voltaren. Preto sme Evansa ani nepredvolali ako svedka. Myslím si, že by nepovedal nič nové."
Poslednou Gatlinovou nádejou, že uspeje v arbitráži, tak zostáva zrejme iba jeho aktívna spolupráca s federálnymi úradmi a Antidopingovou agentúrou USA. Šprintér sa podieľal na tajne odpočúvaných telefonátoch, väčšinou s Grahamom, ktoré mali odhaliť trénerov podiel v prípade BALCO.
Spoludržiteľ svetového rekordu na 100 m vstúpil do arbitráže s cieľom dosiahnuť takú redukciu trestu, aby mohol štartovať budúci rok na olympijských hrách v Pekingu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 07:42