Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Slováci nemajú radi zbabelcov

04.09.2017, 00:00

Andrej Danko stojí pred kľúčovým rozhodnutím svojej kariéry. Kuloárne informácie, zaručené klebety a agentúra JPP vravia, že pri odvolávaní ministra práce Jána Richtera sa väčšina poslancov za SNS zdrží. Niektorí možno nebojácne zahlasujú za Richterovo odvolanie, ale len tak trošku, aby náhodou k odvolaniu nedošlo. „Slabučko hryzkaj“, to sme tu už raz mali a síce vtedy, keď Robert Fico vytrel s celou SNS na čele s Jánom Slotom podlahu. To bolo v roku 2009 a nápadne sa to podobalo na dnešnú situáciu – po príliš okatých rozkrádačkách (nástenkový tender) odvolal Fico ministra za SNS a Ján Slota ani len neprotestoval. V roku 2010 sa SNS s 5,09 percenta ledva dostala do parlamentu a v ďalších voľbách v roku 2012 z neho vypadla. Ján Slota išiel do zabudnutia.

Slotovi jeho voliči odpustili všetko – alkohol, kšefty, rýchle jazdy, vulgárnosti – ale neodpustili mu, že pred Ficom zbabelo stiahol chvost. Karikatúry s nadpisom Slabučko hryzkaj a byť celému národu za zbabelca boli zničujúce.

Andrej Danko je vo veľmi podobnej situácii. Podozrenia z útokov na ženy sa mu prepiekli rovnako ako čudné machinácie na ministerstve obrany a aj ten Plavčan pôjde čoskoro do zabudnutia. Ale stiahnuť chvost, keď dôjde na lámanie chleba, to sa neodpúšťa. Lebo národ nemá rád zbabelcov. Ani ľudí, ktorí sú na smiech. Práve preto Andrejovi Dankovi uškodilo doteraz najviac bozkávanie výložiek.


Teraz je situácia vážnejšia a nebezpečnejšia. Danko začal vo veľkom štýle a nebojácne – poslal výpoveď koaličnej zmluvy. Potom tri týždne brnkal Ficovi po nose. Teraz všetci, no najmä voliči SNS, očakávajú finále grande, v ktorom vyhrá Fico alebo Danko. Danko môže so cťou prehrať, život predsa nepozostáva len z výhier. Ale nesmie zbabelo ujsť z bojiska. Po všetkých tých verejných odkazoch, keď si koalícia posielala frčky cez médiá namiesto slušného rokovania za spoločným koaličným stolom, je situácia vybičovaná a verejnosť očakáva, kto z koho.


Niečo podobné spravil Radoslav Procházka, keď silácky oznámil, že pôjde na detektor lži, dokonca v priamom prenose, a potom sa zbabelo tomu vyhol. A tiež mu mimoriadne uškodilo, keď chcel utiecť z tlačovej besedy s Andrejom Kiskom.
Podržanie Richtera môže SNS fatálne uškodiť. A tak si teraz Andrej Danko musí veľmi dobre spočítať, či bude pred Ficom poslušne šúchať nožičkami, alebo z tejto bitky vyjde so cťou, aj keď ako porazený. Lebo tento národ zbabelcov nemá rád. A zbabelcov, ktorí sú ešte aj na smiech, už vonkoncom nie.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 10:28