StoryEditor

Kotleba je Ficov debakel

24.11.2013, 23:00

Tak sme dozvedeli, že za víťazstvo Mariána Kotlebu môže SaS. Takto sa vyjadril Robert Fico a ja žasnem, ako takéto niečo môže povedať príčetný človek. Marian Kotleba totiž o triedu porazil podpredsedu strany Smer-SD Vladimíra Maňku. Je to v prvom rade osobný debakel pána Maňku, lebo posledné štyri roky bol županom on a v sobotu dostal za svoju prácu vysvedčenie.

Spomínam, ako pred dvoma týždňami Robert Fico vyhlásil, že prehrať s Kotlebom je čistá hanba a človek, ktorý toto dokáže, by mal v politike skončiť. Vtedy mal na mysli Ľudovíta Kaníka, ktorý s Kotlebom prehral boj o druhé kolo. Treba však aj pripomenúť, že šance Ľuda Kaníka dostať sa do druhého kola by boli bývali vyššie, keby KDH nerozbíjalo pravicu a neliezlo so Smerom do koalície.

Ani nie o 14 dní dostal na frak aj Vladimír Maňka. Keby Smer postavil do volieb nejakého panáka, tak by sa to možno dalo zamiesť pod koberec, ale problém je v tom, že tento panák nie je hocijaký panák, ale podpredseda Smeru.

Inými slovami,70-tisíc voličov v Banskobystrickom kraji ukázalo Maňkovi, a najmä Ficovi, vystretý prostredník, čím tým dvom dali jasne najavo, čo si myslia o politike istôt strany Smer, na ktorú okrem mecenášov a zopár vyvolených doplácajú všetci.

Snáď nechce nikto tvrdiť, že v Banskobystrickom kraji žije 70-tisíc extrémistov. Skutočnosť je iná. Ľudia volili Kotlebu z protestu, lebo majú plné zuby „štandardných“ strán. Ešte viac týchto ľudí muselo naštvať, že všetky pravicové strany okrem SaS sa hrnuli podporovať komunistu, proti ktorému dovtedy bojovali, čím zo svojich voličov spravili nesvojprávne trúby.

My v SaS sme sa jasne vyjadrili, že sme pripravení sa baviť o podpore pre pána Maňku, ak sa tento o našu podporu bude uchádzať. Chceli sme počuť, čo je pán Maňka ochotný spraviť pre pravicového voliča. Nech nikto od nás nečaká, že len tak podporíme kovaného komunistu. No nestalo sa tak. Smeráci si vo svojej pýche mysleli, že majú na sto percent vyhrané a o podporu záujem neprejavili.

Situácia v Bratislave je ešte väčší debakel, Monika Beňová prehrala strašne. Len tu bol Robert Fico dostatočne chytrý a držal si ju od tela. Ale to nič, pani Monika sa vráti do Bruselu a bude naďalej navrhovať uznesenia k treske z Baltského mora a iné životne dôležité veci pre Slovensko.

Richard Sulík, predseda strany SaS

01 - Modified: 2005-09-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zrušenie víz s otáznikom
01 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 02 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 03 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 05 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 09:09