Daniel KollárPavol Funtál
StoryEditor

Hranice sa v online svete strácajú

11.05.2016, 00:00

Hľadáme zaujímavú knižku či plánujeme rodinnú dovolenku. V 90. rokoch sme výlučne zašli do kníhkupectva či cestovnej kancelárie, porozprávali sa s predajcom. V lepšom prípade sme spokojní s nákupom odišli domov. V horšom prípade sme pokračovali v ďalších predajniach. Často niekoľko hodín, neraz celý víkend. Málokto mal radosť z času, ktorý musel stráviť chodením po obchodoch.

Svet internetu však všetko zmenil. Minulý rok sa minulo na online nákupy už vyše 1,6 bilióna amerických dolárov, čo je viac ako 7 percent z celosvetových maloobchodných tržieb. A prognózy predpovedajú, že do roku 2019 sa objem predaja online zdvojnásobí.

Pohodlnejšie bez poradcov
Namiesto chodenia po obchodoch dnes už jednoducho a rýchlo zvládneme aj prieskum produktov online. A oblasť financií nie je výnimkou. Podľa agentúry TNS, vyše 22 percent záujemcov o finančný produkt na Slovensku robí takýto prieskum výlučne cez internet, 56 percent kombinuje online prieskum s následnou návštevou pobočky. Väčšinou si ľudia pozrú webovú stránku finančnej inštitúcie (65 percent), jej facebookovú stránku (39 percent) a prečítajú si k tomu relevantné blogy či recenzie (27 percent).

Napriek tomu, že verím v perspektívu profesionálneho poradenstva v osobných aj vo firemných financiách prostredníctvom našich bankových poradcov, čoraz častejšie už aj nákupy finančných služieb realizujeme cez internet. Je tak veľmi rýchle a pohodlné si uzatvoriť cestovné poistenie či povinné zmluvné poistenie auta, alebo otvoriť si sporiaci účet z domu na počítači alebo cez mobil. Za posledné tri roky vidíme tento trend aj my v ČSOB. V neživotnom poistení sa už takmer každá piata zmluva u nás uzatvorí online.

Hypotéky cez internet
Hranice toho, čo vybavujeme alebo kupujeme elektronicky, sa posúvajú každý deň. Najmä mladší ľudia chcú nakupovať aj zložitejšie produkty a služby „cez obrazovku“. Zároveň práve oni riešia primárne svoju otázku bývania, a to v drvivej väčšine pôžičkou. Práve pre nich uvádzame v týchto dňoch, keď vrcholí záujem o úvery na bývanie, prvú hypotéku schválenú bez potreby návštevy pobočky. Pre nové hypotéky aj refinancovanie. Po možnosti mimoriadnych splátok hypotéky cez smart banking tak prinášame aj toto praktické riešenie cez internet.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 11:08