Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Môj tip: Vyhrá Trump

06.11.2016, 23:00

Spomínam si na obdobie, keď republikáni začali hľadať svojho prezidentského kandidáta. Medzi zvučnými menami a kvalitnými kandidátmi ako napríklad Ted Cruz, Marco Rubio či Ben Carson bol aj Donald Trump, ktorý úvodom vyvolával najmä posmešky. O niekoľko mesiacov neskôr viacerým úsmevy zamrzli a proti Clintonovej postavili republikáni práve Trumpa.

Nebudem vymenúvať všetky Trumpove chyby a prešľapy, to spravili mainstreamové médiá naozaj v hojnom rozsahu. Spomeniem len to, čo mu uškodilo najviac – video spred 10 rokov, na ktorom hovorí o tom, ako pristupuje k ženám vo výťahu. Je to asi také nechutné ako detaily z výpovede Billa Clintona zo vzťahu s Monikou Lewinskou.

Naopak, Hillary Clintonová má väčší problém. Z jej uniknutých mailov vyšlo najavo, že Clintonova nadácia dostala v roku 2011 dar jeden milión dolárov a tieto peniaze nepriznala, čo bolo v rozpore s etickou dohodou, ktorú v roku 2009 podpísala, aby sa mohla stať ministerkou zahraničných vecí USA. Ešte väčší problém je, že najznámejší „whistleblower“ na svete, Julian Assange v piatok vyhlásil, že z tých istých zdrojov je financovaný aj Islamský štát. K tomu všetkému začalo Clintonovú vyšetrovať FBI.

To, samozrejme, nie je hlavný dôvod, prečo si myslím, že vyhrá Trump. Hlavný dôvod je, že žijeme v pomýlenom svete prehnanej politickej korektnosti. Bojuje sa za práva všelijakých menšín, za práva migrantov, za zákazy čo len náznaku diskriminácie, proti najmenším prejavom extrémizmu, xenofóbie, rasizmu... s výsledkom, že biely, pracujúci, heterosexuálny a dane platiaci americký muž je v Amerike najväčším chudákom. A práve títo a ich rodiny zvolia Trumpa.

Pre Európu by Trumpovo víťazstvo malo jednu veľkú výhodu – a to, že by sa výrazne skôr skončila vojna v Sýrii, čo je momentálne najväčší zahraničnopolitický problém Európy. Vojna v Sýrii sa skončí totiž len vtedy, ak sa na tom dohodne Amerika s Ruskom a tieto dve veľmoci pritlačia na Turecko, aby spolupracovalo. Trump už opakovane vyhlásil, že Putin je pre neho prijateľný partner. Zrejme bude tolerovať skutočnosť, že agresívne Rusko si ponechá v Sýrii svoju až jednu vojenskú zahraničnú základňu, zatiaľ čo mierumilovná Amerika ich má po svete len 50.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 11:13