StoryEditor

Ceny benzínov a nafty budú od utorka vyššie o 30 halierov za liter

03.09.2007, 14:00
Autor:
TASRTASR
Ceny benzínov sa od utorka zvýšia o 30 halierov za liter, rovnako vzrastie i cena nafty. Od polovice júna je to prvá zmena ceny nafty na Slovensku. Informuje o tom internetový portál natankuj.sk.

"Priemerná cena 95-oktánového benzínu sa zvýši tesne nad úroveň 38,30 Sk/liter. Priemerná cena nafty sa bude blížiť k 37,60 Sk/liter," konštatuje Tomáš Novotný z natankuj.sk. Už niekoľko dní sú ceny pohonných látok na svetových trhoch pod výrazným vplyvom obáv obchodníkov z hurikánov smerujúcich k Mexickému zálivu, vysvetľuje ďalej. "Celý svet si pamätá hurikány z roku 2005, ktoré ochromili ťažobné a spracovateľské kapacity v Mexickom zálive," pripomína a dodáva, že preto ceny pohonných látok na burze v Rotterdame rastú.
Priemerná cena LPG do začiatku júna klesala, do polovice augusta stagnovala, poznamenáva Novotný s tým, že v súčasnosti ide cena LPG pomaly hore. "Na mnohých čerpacích staniciach možno teda očakávať zdraženie LPG, v ostatných dňoch sme totiž zaznamenali zdraženie o 1 Sk/liter," uzatvára.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 19:18