StoryEditor

Spustili manipulačnú linku so štatistickým programom

06.11.2005, 23:00
V expedičnom sklade v Kriváni pri Zvolene spustili Lesy SR do skúšobnej prevádzky najmodernejšiu manipulačnú linku na Slovensku.

V expedičnom sklade v Kriváni pri Zvolene spustili Lesy SR do skúšobnej prevádzky najmodernejšiu manipulačnú linku na Slovensku. Je schopná elektronicky merať kmene až do hrúbky 760 milimetrov. Dosah jej ramena presahuje trinásť metrov. Nová linka za takmer desať miliónov korún nahradila pôvodnú z roku 1988. Umožní zvýšiť ročnú kapacitu expedičného skladu z doterajších 100-tisíc kubíkov vymanipulovanej drevnej hmoty (porezanej na sortimenty) na 130-tisíc.
Jej výstavba trvala vyše dvoch mesiacov. Podľa vedúceho úseku obchodu a logistiky odštepného závodu Kriváň Pavla Kráľa výnimočnosť tejto linky rakúskej výroby spočíva v štatistickom programe na evidenciu dreva a výrezov, ktorý je prototypom. Umožní im získať prehľad o tom, koľko a akých sortimentov operátor urobil, a celkovo zefektívniť celý proces manipulácie.
Takmer identickú manipulačnú linku spustili Lesy SR 14. októbra aj v expedičnom sklade v Bardejove. Tretia, rovnako výkonná linka, i keď bez štatistického programu, pracuje aj v expedičnom sklade v Žarnovici.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. máj 2024 21:40