StoryEditor

O2 má prvých zákazníkov

17.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Tretí mobilný operátor Telefónica O2 začal v piatok s registráciou svojich prvých zákazníkov ešte pred začatím poskytovania mobilných telekomunikačných služieb.

Tretí mobilný operátor Telefónica O2 začal v piatok s registráciou svojich prvých zákazníkov ešte pred začatím poskytovania mobilných telekomunikačných služieb.
Záujemcovia o špeciálnu ponuku nového operátora sa môžu registrovať do konca januára. "On-line formulár sme spustili o polnoci a už počas prvej hodiny využilo možnosť predregistrácie viac ako tisíc záujemcov," vyhlásil generálny riaditeľ slovenskej vetvy Telefóniky O2 Juraj Šedivý.
Služby začne Telefónica O2 podľa Šedivého poskytovať slovenským zákazníkom vo februári budúceho roka. V prvej fáze to budú predplatené služby. Fakturované služby bude ponúkať v druhom kvartáli 2007.
Služby bude poskytovať najprv na báze národného roamingu, pričom od začiatku komerčnej prevádzky budú služby dostupné na celom území Slovenska. Spoločnosť uzatvorila zmluvu o národnom roamingu so svojím konkurentom, spoločnosťou T-Mobile, koncom novembra tohto roka.
Ako však Šedivý povedal, prioritou Telefóniky O2 je budovať vlastnú sieť na báze najnovšej generácie IP technológie, ktorá bude sprevádzkovaná v horizonte dvoch rokov.
Telefónica O2 sa chce prvý rok svojho pôsobenia sústrediť výlučne na mobilný trh. Šedivý však nevylučuje, že by sa Telefónica O2 mohla neskôr zaujímať aj o pevné linky.
Povolenie na prevádzku siete, ktoré Telefónike O2 vydal Telekomunikačný úrad, nadobudlo právoplatnosť 7. septembra 2006. Firma deň predtým za neho zaplatila 150 miliónov korún. Telefónica O2 musí podľa povolenia uviesť do prevádzky vlastnú mobilnú sieť GSM do šiestich mesiacov.
Firma podľa svojej ponuky v tendri plánovala sprevádzkovať vlastnú sieť do 10 mesiacov, skrátenie lehoty však bolo podľa Šedivého rozhodnutím Telekomunikačného úradu. Mobilnú sieť UMTS musí firma sprevádzkovať do 12 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia. Úrad pridelil Telefónike O2 povolenie na činnosť na 20 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 10:18