StoryEditor

Rusi kúpili Slovmag cez luxemburskú dcéru

21.01.2008, 23:00

Magnezitka Slovmag Lubeník potvrdila, že zmenila majiteľa. Túto informáciu priniesli Hospodárske noviny vo včerajšom vydaní s odvolaním sa na dva dobre informované zdroje. Predseda predstavenstva spoločnosti Ján Galovič včera potvrdil, že viac ako 99 percent akcií Slovmagu získal MAG Holding so sídlom v Luxemburgu, čím sa slovenský podnik stal súčasťou obrieho ruského koncernu Magnezit Group.
K prípadným zmenám v pôsobení Slovmagu sa Galovič vyjadriť nevedel, keďže nový majiteľ navštívi Slovmag až na budúci týždeň. "Zatiaľ bolo zvolené iba nové predstavenstvo," dodal Galovič. Magnezit Group je vedúcou ruskou skupinou v oblasti žiaruvzdorných materiálov. Jej konkurenčnou výhodou je vlastníctvo ložiska magnezitovej rudy v meste Satka v čeľabinskom regióne. Tu je zároveň situovaný hlavný závod spoločnosti.
Okrem neho však do Magnezit Group patrí ďalších sedem firiem. Podiel Magnezit Group na trhu s žiaruvzdorným materiálom je v krajinách Spoločenstva nezávislých štátov 60 percent a na ruskom trhu 67 percent.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 20:05