StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

25.10.2006, 00:00

Viete, kto to povedal?
"Tajomstvom slobody je odvaha"

Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol starogrécky politik, ktorý žil pravdepodobne v rokoch 500 -- 429 p. n. l. Stál na čele aténskej demokracie a zastával úrad prvého stratéga.

Ak viete odpoveď na našu otázku, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 31. októbra 2006, teda o týždeň. Mená výhercov uverejníme v rubrike VZDELÁVANIE o dva týždne.

O čo dnes hráme:
Mnohí sa práve teraz, v čase prechladnutí a chrípok, liečime bylinkovými čajmi alebo liekmi na báze byliniek. Každého, kto uprednostňuje takúto liečbu či prevenciu, iste zaujme kniha BYLINKY z edície vydavateľstva IKAR Príroda v kocke. Táto jednoduchá a prehľadná príručka vám pomôže spoznať vyše 700 druhov najrôznejších byliniek a poskytne vám základné informácie o ich použití aj účinkoch na ľudský organizmus. Nájdete tu aj informácie o inom využití rastlín, ako sme zvyknutí (napríklad ako farbivo alebo v kozmetike), o ich uchovávaní, aj o histórii bylinkových záhrad.


Výhercovia:
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku z 11. októbra bola: Terentius
Knihy vyhrávajú Margita Szkubyová z Tonkoviec a Martina Hanicová z Hlín

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie, menuAlias = vzdelavanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 00:36