Robert Fico s Jánom SlotomTASR/Tomáš Halász
StoryEditor

Fico by si teraz za Slotu v koalícii aj priplatil

09.08.2017, 12:52

Chýba vám Ján Slota? Ak máte aspoň štipku súdnosti, tak je vaša odpoveď „nie“. Ale skúste túto otázku položiť Robertovi Ficovi. Ten by Jána Slotu za Andreja Danka vymenil okamžite. A hádam by si aj priplatil.

Za Slotu si Fico vypočul tony výčitiek, ale mal poslušného koaličného poskoka, ktorý si nechal z vlády vyhadzovať ministrov ako na bežiacom páse a ešte sa pritom usmieval. Veď stále sa mu to oplatilo. Slota sa však preusmieval až pod hranicu päť percent a mimo parlamentu.

A možno tu by sa dala hľadať príčina nevyspytateľnosti Andreja Danka. Za pomoci spriaznených médií sa Dankovi podarilo SNS vytiahnuť z prepadliska dejín späť do parlamentu. Kým neprišlo na „bozkávanie výložiek“, preferencie rástli.

A Andrej Danko sa začal zamýšľať nad tým ako by o pár rokov vyzeral on v kresle premiéra. Určite lákavá predstava a ak jej príliš uveríte začnete napínať svaly aj keď to nie je vhodné. Každému, a zrejme už aj Dankovi, je jasné, že vypovedaním koaličnej zmluvy prestrelil.

Robert Fico zrejme Danka upratal poriadne drsným spôsobom. „Chceš byť zodpovedný za rozpad vlády, predčasné voľby a nárast extrémistov? Nech sa páči.“ Takto nejako mohol vyzerať Ficov argument pre Danka.

Ten má teraz pár dní na to, aby si lízal rany.  Potom nastúpi pred novinárov spoločne s Ficom a Bugárom a Danko dostane príležitosť povedať, čo všetko vybojoval pre ľudí. Koaličná kríza bude zažehnaná a celé Slovensko si vydýchne. Až na jedného muža. Ministra školstva Petra Plavčana.

Opäť sa totiž pozornosť obráti naňho a stovky miliónov prerozdelené na vedu a výskum pochybnými spôsobmi. Plavčan by pár dní voľna, ktoré mu vybavil Danko, mal využiť na napísanie kvalitného životopisu. Na svojom poste totiž skončil. Buď ho vyhodí Fico alebo sa ho zbaví sám Danko. Mať na vysokom poste človeka, nad ktorým visí tieň škandálov a korupcie je totiž v súčasnosti neudržateľné. Pavol Paška by o tom vedel rozprávať.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 10:10