Andrej DankoPavol Funtál
StoryEditor

SNS: Veľa sme dosiahli a vieme, čo zlepšovať

03.05.2018, 00:00

Hektika uplynulého obdobia akoby zatláčala do úzadia správy s pozitívnym nábojom. Tie, pod ktoré sa podpisuje Slovenská národná strana, majú jednoznačné posolstvo: prispievať k zvyšovaniu životnej úrovne, skvalitňovať ekonomické prostredie v podnikateľskom sektore, odbúravať nezmyselné administratívne bariéry.


Živnostníci si môžu uplatniť vyššie paušálne výdavky, zrušili sme zdravotný odvod z dividend, pripravujeme analýzu, ako znížiť daň z príjmu na 15 percent. Zvyšovanie zamestnanosti je jednou z našich kľúčových úloh a zrušenie daňovej licencie pomôže najmä menším firmám. Veľkou témou zostáva inštitút 13. a 14. platu. S prihliadnutím na to, že práca je pre Slovákov druhou najdôležitejšou hodnotou hneď po rodine. Uviedlo to 67 percent respondentov vo výskume európskych hodnôt, ktorý uskutočnil Sociologický ústav SAV. Najdôležitejším aspektom, podľa ktorého ľudia posudzujú prácu, je odmeňovanie.


Razantný prístup k realizácii zmien je našou povinnosťou voči spoluobčanom. O to väčšmi, že Slovensko má dobrú ekonomickú kondíciu a je namieste hovoriť o tom, ako sa priaznivá situácia odrazí v každodennom živote. Chceme zvýšiť minimálnu mzdu, pracujeme na tom, aby vyšší plat pocítili učitelia, zdravotníci, ale aj profesionálni vojaci. SNS má eminentný záujem na tom, aby konkrétne opatrenia boli citeľné v najkratšom možnom termíne. Uvedomujeme si zodpovednosť pri riadení štátu, zároveň vnímame problémy, s ktorými sa ľudia v regiónoch pasujú. Musia cítiť, že štát dobre hospodári.


Jednou z priorít SNS je 10-percentná DPH na ubytovanie alebo na služby v cestovnom ruchu. Pripravujeme projekt rekreačných poukážok do výšky minimálnej mzdy. Zamestnávateľom ponúkne nástroj, ako poskytnúť zaujímavý benefit pre zamestnancov. Návrh „dovolenkovania na Slovensku“ má potenciál zatraktívniť cestovný ruch, veď zo strany štátu tu roky neboli opatrenia, ktoré by pomohli domácemu turizmu. Máme kvalitné liečivé kúpele – prečo neponúkať seniorom poukážky na pobyty v kúpeľoch? Nie je to vízia, sú to konkrétne možnosti, ktoré plným priehrštím využívajú aj okolité krajiny. Je mi úprimne ľúto, že ich na Slovensku nemáme.


Určite je čo zlepšovať aj v iných sférach, nehovoriac o pomoci mladým rodinám, vyšších dotáciách pre pôdohospodárov či zvyšovaní platov sestrám, učiteľom, pracovníkom verejnej a štátnej správy. SNS postupne plní svoje záväzky, ktoré sme si predsavzali a sľúbili. Hľadáme optimálne riešenia, lebo štát je tu aj preto, aby sa o občanov postaral. Aby im venoval pozornosť a prijímal systémové riešenia. S prehľadom, odvážne a spravodlivo.

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 23:57