Alojz HlinaTASR/M. Svítok
StoryEditor

Hlina: Nekritizujte Matoviča, utečie vám zo štúdia

30.09.2019, 15:30
Igor Matovič nemá rád, ak mu hovoríte pravdu. Nemá rád, ak ho kritizuje niekto iný ako Smerák, píše šéf KDH.

V nedeľnej diskusii na Telo s Igorom Matovičom som počul to, čo som už počul „stokrát“, ale aj niečo nové – hlášku roka, že odkedy z OĽaNO odišla Remišová, tak im preferencie stúpli o 2 percentá. To naozaj povedal.

Pre nás súpera nepredstavuje hnutie Igora Matoviča, pre nás je súperom Smer. Musíme sa však brániť, keďže nám Igor Matovič vyhlásil vojnu. No nebol by to Matovič, ak by v tom nebol aj prvok veľkej zákernosti. On to samozrejme nenazýva vojna, on to volá pomocná ruka pre KDH.

​Nevychádzajú mu prieskumy. Celý šialený nápad s Maďarmi na kandidátke OĽaNO mu vybuchol v priamom prenose. Rovnako návrat pána Vašečku po jeho okružnej ceste sa tiež nedá „predať“. Niektorí fanatickí podporovatelia Matoviča sú riadni hard core, na sociálnej sieti pracujú o dušu, no toto je aj na nich už príliš. Raz tu, raz tam, tú kábel, tam kábel – kto by sa v tom vyznal.

Celá platforma Odvážne vychádza úplne zle. Jedinou záchranou ako neutrpieť úplné fiasko ako s megareferendom a inými úletmi je ničiť KDH. Očierňovať KDH. A presne to robí. Samozrejme to tak nenazýva. On tvrdí, že nám pomáha. Typický Igor.

Sú typy ľudí, ktorých radšej obídete. Tu však zaťal do KDH a mojou povinnosťou je brániť KDH. A brániť ho budem. Môžete sa spoľahnúť. Matovič je zvyknutý, že opozícia ho radšej obchádza, lebo s ním nič nechcú mať. Poznáte to. Vy sa len rozhliadate po priestore a náhodou sa vám stretnú oči s bitkárom v dedinskom bare a on po Vás vyskočí s tým, že čo vyrývate.

Matovič strúha láskyplnú grimasu a hovorí, ako vám chce pomôcť. Jednou rukou Vás chce ako spasiteľ žehnať a tou druhou vám zároveň reže do ľadvín. Áno, ide strach z toho, keď vám chce Matovič pomôcť. Slušne sa mu poďakujete, že nepotrebujete. To však nestačí, on vám chce „pomáhať“ naďalej ...

Matovič už viac ako rok chce pomáhať KDH tým, že máme s ním a s Maďarmi urobiť spoločnú kandidátku. Slušne sme už dávno oznámili, že ďakujeme, ale KDH do volieb ide samostatne. Nestačí. Žiaľ, Matovič nám aj naďalej chce „pomáhať“.

Igor Matovič v nedeľu v relácii Na telo priznal, že OĽaNO nie je demokratická strana. Zaujímavé. Mal som pocit, že žijeme v demokracii, v ktorej platí ústava a podľa zákona môžu politickú činnosť vykonávať len demokratické politické strany. Pamätám si, že to bola požiadavka Novembra 89. Bolo by dobré, aby to Matovič ľuďom nejako vysvetlil na tom svojom pódiu 17.novembra, ktoré si rezervoval a objednal na Námestí SNP.

To, že nám to, ako OĽaNO funguje tak dlho nevadilo, nás ešte dobehne.

Matovič chystá ešte jednu pomstu systému, ktorý mu umožnil byť častejšie v TV ako reklama na mobilného operátora – zozbiera všetko a všade. Už mu je to jedno. Táto bonboniéra – rozumej kandidátka, ktorú chystá do volieb, bude povymetaná zo všetkých kútov.

Créme de la créme. OĽaNO bude ako strapec všetkého možného. Bude v ňom Zmena zdola, Nova, pravdepodobne Kresťanská Únia, niečo od rómských strán a niečo od SMK. Ak by sa Jožo Pročko nudil v Halíči a chcel by ísť do politiky, tak aj Jožo Pročko.

To však ešte stále nebude koniec, na kandidátke budú pripravené miesta aj pre niekoho, kto s dostatočným rámusom odíde z inej politickej strany a povie, že odchádza zo strany, v ktorej niet demokracie. Čo na tom, že kandidovať za stranu, o ktorej sám jej predseda povie, že nie je demokratická.

Igor Matovič nemá rád, ak mu hovoríte pravdu. Nemá rád, ak ho kritizuje niekto iný ako Smerák. Vyvádza ho to z miery, dokonca až tak, že sa pomaly dvíhal zo stoličky v TV štúdiu. Mne sa do toho ísť nechcelo, ale musíme sa brániť.

Odporúčam Igorovi Matovičovi, aby si našiel niekoho iného, komu bude „pomáhať“. KDH jeho pomoc nepotrebuje.

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý 03 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 04 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy 05 - Modified: 2024-04-12 12:35:05 - Feat.: - Title: KDH podporí odvolávanie Dolinkovej, ak sa potvrdia problémy s plánom obnovy
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 07:16