TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Čo odhalila chudobná vdova o premiérovi (komentár)

15.02.2017, 17:20

Igor Matovič je typický príklad neštandardného politika. Šéfuje strane s pár členmi, ktorú volia státisíce ľudí. Provokuje, uráža, obviňuje. A používa pritom skôr prostriedky aktivistu ako typického uhladeného politika.

Nemá problém ísť so svojimi oponentmi do hlbokých osobných sporov. Po ich skončení ostáva na zemi veľa špiny a vzťahy na úrovni nepriateľov.

Matovičovým hlavným terčom je už niekoľko rokov Robert Fico. Premiérovi leží šéf Obyčajných ľudí v žalúdku. Označuje ho za šaša a poloblázna. Akékoľvek Matovičovo vyjadrenie spochybňuje a na odbitie otázky používa jednoduchý argument: neotravujte ma s Matovičom, ja musím riešiť dôležitejšie veci. V poriadku, to dáva logiku, premiér by mal riadiť krajinu.

​A vytvárať dobré prostredie pre podnikateľov. Aby mali ľudia kde pracovať a z čoho živiť svoje rodiny.

Starať sa o zlepšovanie školstva. Aby sme vychovávali deti, ktoré dokážu samostatne myslieť, dokážu sa bez problémov zamestnať a ich práca bude prínosom pre celú spoločnosť.

Alebo konečne zastaviť úpadok zdravotníctva. Aby sa ľudia nebáli, že skončia v štátnej nemocnici, keď náhodou ochorejú.

Doteraz sme mohli mať chvíľu pocit, že sa o to aspoň snaží. Síce to úplne nevychádza, ale nevadí. Musí riešiť dôležitejšie veci ako Matovič.

No premiér tentoraz prekročil hranice. Presne tie, ktoré tak často vyčíta opozícii. Namiesto toho, aby sa zaoberal vyššie spomenutými dôležitými vecami, Fico zvolal mimoriadny brífing. A to len preto, aby celému Slovensku oznámil, že... žena na vizuálnej pomôcke, ktorú Matovič označuje ako "chudobná vdova," je konkrétna babička z Česka, ktorá zomrela už pred tromi rokmi. Fico to hovorí roztraseným hlasom a ostro napáda opozíciu.

​Skutočne? Toto má byť reálny dôvod, prečo spochybňovať odvolávanie premiéra v parlamente? Kvôli tomu, že Matovič si dal vyhotoviť obrázok z prvej fotografie, ktorú vám vyhodí Google, keď zadáte slovo "babička"? Iste, je to hlúpa chyba a veľmi necitlivé voči pozostalým starej pani.

Ale toto by premiér určite nemal riešiť. Keď je presvedčený, že vláda konala rázne a kauza s cenami energií je už zažehnaná, nech sa postaví pred poslancov. A nech ich prevalcuje svojimi argumentmi.

A potom premiér moderátorovi Rádia Expres povie, že nesleduje dianie v parlamente a nehľadá si nové bývanie namiesto komplexu Bonaparte, pretože má na starosti iné veci... Aspoň sme sa už dozvedeli aké. Tie, ktoré ho dostali na jednu úroveň s Igorom Matovičom.

01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 03 - Modified: 2024-04-22 11:17:57 - Feat.: - Title: Reakcie na úmrtie Flašíka: Jeho nápady sme často využívali v politike, vyhlásil Fico 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Členovia vlády reagujú na Ficove slová o prepúšťaní úradníkov. Dankov minister chce priberať nových 05 - Modified: 2024-04-22 10:05:19 - Feat.: - Title: Fico po rokovaní so Šimkovičovou: Vytvára sa pocit, že Machaj, Jančkárová a Makara sú nenahraditeľní
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 19:31