Radko KurucMarek Kmeť
StoryEditor

Blacklist nie je posledný krok

10.08.2017, 00:00

Štát nemôže tolerovať ani prehliadať nelegálne aktivity. Preto sme sa zamerali na čierny trh nelegálneho hazardu na internete. Od júla začala Finančná správa lov na prevádzkovateľov bez licencie a prvým výsledkom je zoznam identifikovaných zakázaných stránok, ktoré neposkytujú svoje služby v súlade so zákonom o hazardných hrách. A na pozore by mali byť aj hráči, ktorí majú svoje účty na týchto stránkach. Môžu totiž prísť o svoje peniaze.

Od začiatku roka vstúpila do platnosti novela zákona o hazardných hrách. A viacero zmien sa už premietlo aj do praxe. Okrem procesu blokácie webov bez licencie, teda poskytovateľov hazardu vyhýbajúcich sa plateniu daní, viedli prísnejšie pravidlá pre hazardné hry na Slovensku aj k zníženiu počtu výherných strojov. Celkovo ide o stovky automatov, ktoré hráčov lákajú, aby „zhodnotili“ svoj majetok. Podobne ako títo hráči, aj nadšenci pre hazard využívajúci novšie technológie sa môžu dočkať trpkého sklamania. Nielen kvôli prehre, ale aj vtedy, ak hráči včas nezrušia svoje kontá na nelegálnych stránkach. Spoločnosti poskytujúce hazardné hry na internete, ktoré nerešpektujú súčasné nastavenie legislatívy, sa postupne dostávajú na takzvaný „blacklist“. A odtiaľ je to už iba na skok k blokácii. Stránok aj platieb. Preto najrozumnejším riešením z pohľadu hráčov je stiahnuť svoje peniaze z blacklistových webov. Po blokácii sa totiž nemusia dostať k svojim vkladom a výhram. V takom prípade nebudeme mať ani možnosť týmto hráčom nijako pomôcť.

Blokovanie stránok a platieb je pritom bežnou praxou vo väčšine európskych krajín. Blacklist je na stránke Finančnej správy a priebežne sa aktualizuje. Momentálne sa na ňom nachádzajú takmer dve desiatky nelegálnych ponúk.

Možno ste si tiež všimli, že z fasád herní už zmizli aj rôzne propagačné nápisy a grafické pútače upozorňujúce na existenciu herne a reklamy na alkohol. Ak nie, za vaše podnety Finančnej správe budeme vďační. Tieto zmeny sú len časť toho, čo ešte hazard čaká. Keďže od budúceho roku zmiznú výherné prístroje a videohry z krčiem, očakávame, že dôjde k ďalšiemu zníženiu počtu automatov aj samotných herní, a tým aj príležitostí pre gambling. Okrem toho od roku 2019 vznikne register vylúčených osôb, ktoré nebudú mať prístup k hazardným hrám. Pôjde o patologických hráčov, poberateľov sociálnych dávok alebo sociálnych štipendií. Aj tieto kroky sú dôsledkom prísnejšej regulácie hazardu.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 02:39