Premiér Robert FicoTASR/B. Račko
StoryEditor

Reakcia na Roberta Fica: Politika rozkradnutej a skorumpovanej krajiny

07.09.2017, 15:03

Ako jeden z organizátorov občianskeho protestu proti skorumpovanej vláde v Banskej Bystrici 29.8. 2017 som nútený sa ostro ohradiť voči výrokom premiéra Róberta Fica.

Vo svojom vystúpení na oslavách SNP nás premiér označil za "pánov z Oľano"... Vo svojom článku "Politika spálenej zeme" išiel ešte ďalej a označil nás priamo za "predstaviteľov Oľano"!

V oboch prípadoch nehovoril pravdu.

Náš protest bol občiansky, čo potvrdil aj hlavný organizátor Peter Križan v rozhovore pre TV Markíza, ktorý bol nakrútený na Námestí SNP v Banskej Bystrici pred začiatkom osláv SNP, a ktorý TV Markíza odvysielala v Televíznych novinách 29.8.2017. Pán premiér zrejme trpí Oľanofóbiou a jedinou vecou, ktorá ho k jeho tvrdeniam mohla priviesť, sú tričká, ktoré sme mali na sebe. Čierne tričká s nápisom "Fico chráni zlodejov".

Tieto tričká sme mali na sebe preto, lebo podľa nás je ten text pravdivý a plne vystihuje dnešnú realitu v našej krajine. Ja osobne som toto tričko mal v Banskej bystrici oblečené prvý krát! Sme skutočne občania, nahnevaní a zhnusení tým, ako premiér a jeho vláda spravujú veci verejné. Nechceli sme znevážiť oslavy SNP, chceli sme náš názor prejaviť verejne a v prítomnosti premiéra. A na to, ako bežní občania veľa príležitostí nemáme. Nič viac a nič menej.

Je pravdou, že sme na náš protest pozývali aj ľudí z opozičných strán...ktorí prišli, prišli. Ale nie je pravdou, že za týmto protestom je hnutie Oľano. Za týmto protestom sú štyria nahnevaní občania. A ďakujeme všetkým, ktorí na naše výzvy reagovali a do Banskej Bystrice prišli.

Na záver žiadam, aby sa premiér za svoje nepravdivé verejné vyhlásenia verejne ospravedlnil. A to nielen nám, ale aj hnutiu Oľano!

Autor je spoluorganizátorom občianskeho protestu v Banskej Bystrici 29. 8. 2017.

menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 20:18