Šofér, autoStockExpert
StoryEditor

Pri STK chcú občania poriadok

11.09.2017, 00:00

Ako občan som vždy naštvaný, keď musím zasa na STK. Ďalšie hrozby pokút a termíny. Musím zasa do nejakého hlúpeho radu. Zasa sa tam budú predbiehať. Zasa bude ten technik drzák. Dúfam, že mi nič nenájde a že to nebudem musieť riešiť dvackou. Neznášam tie kontroly, štát len zo mňa ťahá peniaze.

Ako občan tohto štátu som naštvaný, aký je tu všade bordel. Pokutu, že som zmeškal termín STK, mi štát vie doručiť automaticky, ale pripomenutie termínu sa už nedá. Vraj sa musím zaregistrovať. Veď som to stále ten istý ja, to isté auto a ten istý dátum.

Ako občan som naštvaný, ako na staniciach podvádzajú. Kto má známeho technika, tak vždy prejde. Vysvetlia mu, že kamery sú tam na to, aby vozidlo naozaj prišlo na kontrolu, ale tie kamery už neriešia merania. Ak nemám známeho technika, tak potom už závisí od môjho auta. Ale prečo niektorí môžu prejsť s čímkoľvek a niektorí nie?

Štát teraz navrhuje liberalizovať sieť STK. Vraj to vyrieši trh. Ale veď to je trh tých prevádzkovateľov STK, ktorí už teraz robia, ako robia! Na prvý pohľad super, že si STK otvorí ktokoľvek kdekoľvek. Ako však podnikateľská logika vyrieši štátny problém, že niekde sa čaká: veď ak mám investovať milión, tak to nespravím v malom mestečku, lebo sa tam čaká, ale postavím ju do Bratislavy, kde bude stále dosť práce. A nebudem stavať STK pre nákladné vozidlá a traktory, lebo je to piplačka, vybavenie je drahšie, vozidiel je menej, technici potrebujú viac oprávnení...

STK sú teraz vyťažené len na polovicu. Ak štát nechá trhu (podnikateľom!) zvýšiť ich počet, tak potom len uvidíme, ako sa budú púšťať vozidlá. Pre mňa ako pre osobu to bude super. Veď konečne už aj ja vždy prejdem. No ja chcem takto prechádzať sám, nie všetci! Lebo ako občan od svojho štátu očakávam, že sa nebudem báť chodiť cez priechody pre chodcov medzi autami, ktoré vždy prešli každou kontrolou. Že sa nebudem báť jazdiť po slovenských cestách a pochybovať o brzdách tých za mnou.

Preto ako občan tohto štátu budem ďalej osobne nadávať na STK kontroly. Ale zároveň ako občan tohto štátu žiadam od tohto štátu, aby na estekáčkach spravil poriadky, a nie aby svoju štátnu zodpovednosť za poriadok prehodil na STK podnikateľov. Ja nie som naivný občan, a preto nechcem liberalizáciu STK. Ako občan chcem veriť, že ja a môj štát chceme v tomto štáte to isté: poriadok. Aj v STK.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 23:36