Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: And the winner is... Mr. Fiko

12.11.2017, 23:00
"Analýza výsledkov Smeru je jednoduchá: voliči majú tejto strany plné zuby," píše Richard Sulík.

Tak sme sa v piatok dozvedeli, že župné voľby vyhral Smer. Robert Fico si vybral správnu disciplínu, k tomu vyhovujúcu metodiku, poradil sa s Petrom Kažimírom, ako to dať do grafu, a svetu oznámil, že voľby vyhral a všetko je v najlepšom poriadku.

A iba ozajstní neprajníci by si mohli myslieť, že štyri dni sa skrýval pred novinármi, lebo ten výprask nevedel stráviť. Skutočnosť je totiž taká, že Robert Fico pozoroval. Áno, pozoroval, ako sa redakcie menia na stranícke centrály, ako sa jeho podpredsedovia snažia nemotorne, i keď s určitou úprimnosťou výsledky vysvetliť, ako sa užšie vedenie Smeru bezradne stretne a chce analyzovať... A zatiaľ Fico pozoroval, aby v piaty deň s veľkým tramtará verejnosti oznámil, že všetci sú blázni, iba on je lietadlo.


Prostý záver
Pritom analýza výsledkov Smeru je jednoduchá: voliči majú tejto strany plné zuby. Koniec analýzy. V prieskumoch sa to síce neprejavovalo, ale za plentou, kde je každý sám ako kôl v plote, si mnohí z nich spomenuli na obrovskú korupciu a na prázdne sľuby Roberta F. Alebo si spomenuli na žilinské cétečko, košické parkovanie a podobne.


A v Bratislave podporil Smer Milana Ftáčnika, čo bolo pre neho zničujúce. To je aká obrovská hanba, keď bývalý člen KSS a Ficov spolustraník v SDĽ, ktorý sa ešte pred pár rokmi nechal Smerom (aj finančne) podporiť, má dnes z tej istej podpory hrôzu. Až sem to dospelo – byť členom, kandidátom či nominantom strany Smer je na lozenie po kanáloch.

Spojená pravica preberá zodpovednosť
K tomu, že pravica získala päť županov, výrazne prispela skutočnosť, že sa spojila, zatiaľ čo tá údajne stabilná, v skutočnosti v kuse rozhádaná koalícia, sa nedokázala dohodnúť na spoločných kandidátoch. Nepomohla dokonca ani len nezmyselná zmena z dvojkolovej na jednokolovú voľbu.


Pravica vyslala jasný signál – že má lepšie riešenia, že má čestných ľudí a že vie spolupracovať. To voliči vo voľbách ocenili. Teraz aj my vieme, že má zmysel pokračovať v intenzívnych prípravách na prevzatie zodpovednosti za Slovensko.


Najneskôr vo februári 2020 uvidíme, či sa naše predpoklady splnia a naše úsilie pretaví vo volebné víťazstvo. Dovtedy, prosím, nestrácajte nádej, je to na dobrej ceste.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 15:23