StoryEditor

Z roku do roku s novými predsavzatiami

29.11.2017, 23:00

Vo svojej pracovni sa prehrabávam hromadou spisov, článkov a všelijakých produktov duševnej práce za uplynulý rok. Kladiem si otázku: nie je veľa z tých papierov zbytočných? Čo sa nám podarilo splniť a čo nás čaká v budúcom roku? Tak voľajako uvažujú mnohí riaditelia veľkých podnikov i manažéri v menších. Je zrejmé, že plánovať sa musí, ak sú pred nami dlhodobé ciele.

V mojej mysli sa preháňa množstvo zbytočností, ktoré deň čo deň objavujem, až si napokon uvedomím, že mi uniká mnoho z toho, čo by mohlo byť krásne a príjemné. Veď teraz v decembri má moja dcéra výročie, o niekoľko dní neskôr brat Vojtech. Nemal by som na to zabudnúť. Čo to s človekom urobí, ak zodpovedne a z vlastnej iniciatívy navrhne nové riešenia a zídu sa ľudia v objekte, ktorý začal plniť svoju podnikateľskú funkciu pred 20 rokmi.

Bola to moja manželka, ktorej som pred zrakmi všetkých pozvaných odovzdal kyticu a bozkom vyjadril našu spoločnú radosť. To bol dôvod, že sa zišli takmer všetci, ktorí sa podieľali na vybudovaní novej podnikovej predajne v Seredi. Priblíženie minulosti o celých 20 rokov spôsobilo nemalý rozruch a možno aj skryté predsavzatie kolegov urobiť pre firmu niečo dôležité. Mnohým zažiarili oči, keď si uvedomili, aké je dôležité urobiť dobrú vec a dať pred všetkými najavo, že si to vážia a tešia sa spolu s oceneným.

Našťastie, slušných vývojových pracovníkov a manažérov máme v podniku dosť a je tým dosť aj predsavzatí a pokusov, ktoré povedú k zvýšeniu efektivity celej korporácie. Môžem teda povedať aj to, že nás v prvé dni nového roku čaká spoločné zasadnutie dozornej rady a predstavenstva, kde musíme dobre zvážiť, čo je to hlavné pre najbližšie obdobie. Samozrejme, vnímame v doslovnom znení sviatky radosti, pokoja a mieru, želáme si šťastlivý nový rok, veľa lásky a úprimnosti a vzájomné pochopenie. Mnohí v tieto dni uzatvárajú svoje trvalé zväzky a majú pred sebou veľké ambície.

„Kde sú tie časy, keď sme vstupovali vyzbrojení absolutóriami škôl do nášho dobre zapamätaného prvého zamestnania a kládli si veľké ambície s odvahou, čo všetko dokážeme,“ pripomínam si nanovo. Je tu dosť dôvodov na to, nanovo zozbierať sily a ísť dopredu za cieľmi, ktoré pomôžu ľuďom a tak trochu zlepšia život aj v zložitých časoch.

Navyše, čakajú nás voľby, máme právo na to, aby sme si vybrali do spravovania našej krajiny tých najlepších alebo aspoň aby sme mali dôvod uveriť ich sľubom. Takže je tu čas ponoriť sa viac do svojej mysle a vykročiť rezkou nohou do nových dní s novými očakávaniami a predsavzatiami.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 18:08