Andrej DankoTASR
StoryEditor

Andrej Danko: Rok 2017 bol rokom výziev

19.12.2017, 23:00

Je za nami rok mnohých výziev, otvorených diskusií a hľadaní optimálnych riešení. Nie vždy to bolo jednoduché a priamočiare, nie vždy sme sa na riešeniach zhodli v prvom kole. Opäť sa však potvrdilo, že mnohé veci majú svoj význam, aj keď sa v aktuálnom čase zdajú nadbytočné či dokonca kontraproduktívne. Máme za sebou mesiace, ktoré vnesú do nového roka dôležité odkazy, pod ktoré sa podpísala aj SNS.

Teší ma, že začiatok nového roka je aj v znamení dobrého posolstva, ktoré sa týka odmeňovania. Systémové riešenie je pre SNS jednou z priorít, s cieľom postupne zrovnoprávniť modely odmeňovania zamestnancov na Slovensku a v západných štátoch EÚ. Seriózny zamestnávateľ si musí uvedomiť, akú hodnotu má kvalitný zamestnanec.

SNS sa pričinila o to, že počnúc januárom sa zruší daňová licencia. Jej zavedenie od roku 2014 vzbudilo veľký ohlas medzi podnikateľmi, preto som presvedčený, že tento krok prináša podnikateľom výraznú úľavu.

V boji za svoje práva má vždy zmysel upozorniť na chyby a žiadať nápravu. Potvrdila to aj problematika dvojakej kvality potravín. Všetci sa pýtame: prečo by naši spotrebitelia mali kupovať pod rovnakou značkou inú kvalitu ako občania európskych krajín? Aj naďalej budeme robiť všetko pre to, aby dovážané výrobky neboli iba napodobeninou originálu. Požadujeme jednotné štandardy a rovnakú kvalitu.

SNS sa dlhodobo zaoberá aj ochranou slovenskej pôdy. Pripravili sme novelu ústavného zákona a nastúpili sme na cestu zvýšenej ochrany a prísnejších pravidiel. Prijatie ústavných zmien otvára dvere hľadaniu možností, ako riešiť nadobúdanie poľnohospodárskej a lesnej pôdy, jej legislatívnu ochranu a zabezpečenie potravinovej bezpečnosti. Novelizácia umožnila štátu účinnú reguláciu, vrátane zamedzovania špekulatívneho výkupu slovenskej pôdy, aby sa nedostala do vlastníctva zahraničných subjektov. Vnímať pôdu – tento vzácny zdroj, ktorý nie je obnoviteľný – ako tovar je nielen krátkozraké, ale aj devastujúce pre ďalšie generácie. Toľko o zmenách a témach, ktoré rezonovali v roku 2017, a ktorých dosah bude citeľný od Nového roka.

Dovolím si apelovať, aby sme sa správali korektne, rozvíjali konštruktívne a pragmatické vzťahy. Roznecovanie vášní nikdy neprináša posun. Verím, že v novom roku nás všetkých bude zjednocovať korektnosť, nie hystéria a arogancia. Mať vlastnú – Slovenskú republiku – je veľká historická hodnota. Preto je našou spoločnou povinnosťou rozvíjať ju a upevňovať jej korene. Zaželajme si, aby sa nám to darilo v zdraví a spokojnosti, aby v našich rodinách bol pokoj aj tolerancia.

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 01:13