StoryEditor

Komentár je veľmi obľúbený útvar

20.12.2017, 23:00

Na týchto stránkach v dvojtýždenných intervaloch vychádzajú aj moje komentáre. Najčastejšie sa zaoberám zlepšením podnikateľského prostredia a zdokonaľovaním produkčných procesov. Ako odborník z praxe a autor mnohých vedeckých publikácií sa snažím nachádzať východiská aj zo zložitých problémov, napomôcť ich implementácii v podnikoch a nezabúdať ani na osvetu.

Zo zoznamu prispievateľov vidno, že sú to známe osobnosti a treba vyzdvihnúť ich zásluhovosť vo vede a praxi. Odborná fundovanosť zvyšuje prínosy externého komentátora, čo považujem za veľmi dôležité. Je to spoľahlivý spôsob šírenia nových znalostí a príležitosť sprístupňovať vedu a prax aj s možnosťou zapojenia sa do ekonomickej diplomacie.

Ak sa z organizačných dôvodov komentár presunie na iný deň, čitatelia sa pýtajú „...prečo nevyšiel komentár pána Kassaya? Tento záujem ma naviedol na myšlienku, že je užitočné každý rok urobiť uzávierku a uplynulý rok sceliť do brožúrky obsahujúcej všetky komentáre. Urobím to čo najskôr, s presvedčením, že texty povedú k pochopeniu autorského zmýšľania ako celku, nie iba jednotlivo, na úzko vyhradenej ploche.

Usilujem sa nachádzať partnerov na progresívnu spoluprácu. Ani v budúcnosti nemienim vstupovať do konfliktov, reagovať na detaily späté s osočovaním osobností dneška a „vyrovnávaním“ si dlhov v politikárčení.

Obsah komentárov si predstavujem úplne inak. Prispieť spoločnosti konkrétnymi počinmi zameranými na jej ekonomický rozvoj. Prispieť vede aj vlastnými publikáciami a rozširovať znalosti a ich využitie.

Potrebné je, aby sme všetci našli spoločnú reč. Tak ako sa vedec nezaobíde bez svojho realizačného pendanta, tak sa realizátor nezaobíde bez projektov. Predsa pre život a zmysluplný úžitok ľudí nie sú ani tak úspechy, ktoré vzbudzujú obdiv okolia a lichotia samoľúbosti, ale neomeškávaná realizácia produktov vedy do života.

Paradoxne, nádhera, na akej si zakladá svet, je v skutočnosti umelou imagináciou zadržiavajúcou dych. Krása patrí k životu, nesporne majstri mnohých oblastí umenia aj z dávnej minulosti sú toho dôkazom. Popri skvejúcich sa monumentoch ľudského ducha zaznamenávame dnes už bežný intelektuálny defekt. Implantáty falošnej formy vedomia majú celkom čitateľný obsah, akýsi zradný medikament proti zdravému mysleniu. Pokúšam sa presvedčiť ľudí, že náš život je napriek negatívam, ktoré zasahujú do nášho myslenia, hodno žiť a prejavovať sa aj iniciatívou a dobrými nápadmi, ktoré povedú k zlepšovaniu aj ekonomickej situácie.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 18:58