Andrej DankoTASR
StoryEditor

SNS chce podporiť cestovný ruch

07.02.2018, 23:00

Očarujúca príroda, zasnežené končiare, upokojujúce lesy, liečivé pramene aj minerálne vody... To je iba zlomok z lákadiel, ktoré priťahujú turistov na Slovensko. Dobrou správou je, že ich počet medziročne narastá. Prečo však nedať cestovnému ruchu nový impulz a nepritiahnuť k týmto krásam aj domácich? Priveľmi optimistické? Nereálne až nadnesené? Práve naopak. Z môjho pohľadu - prezieravý a užitočný návrh.


Dovolenkové poukážky
Rozvíjajme ho ďalej: čo by ste povedali na to, keby vám zamestnávateľ ako benefit ponúkol rekreačnú poukážku, či cestovný šek, na dovolenku v hodnote napr. 500 eur? K tejto ponuke by pribalil jednu podmienku: oddych si vychutnáte výlučne na Slovensku. Z hodnoty poukážky by vám zaplatil 55 percent, za čo by získal určitú daňovú výhodu. Vy, ako zamestnanec, doplatíte zvyšok. Potom už len zbalíte kufre, relaxujete, vybehnete do kopcov, obzriete si pamätihodnosti či ochutnáte vodu z liečivého prameňa...


Inšpirácia zahraničím
Ak niekto namieta, že takýto model predsa nemôže fungovať a budí dojem nafúknutej reklamnej vidiny, dovolím si upriamiť pozornosť na systém rekreačných poukážok, ktorý úspešne funguje v Taliansku, vo Francúzsku aj v Maďarsku.

Prínosy cestovných poukazov Slovenská národná strana vníma jednoznačne: rozvoj v mikroregiónoch, zvýšenie zamestnanosti, systémová a cielená podpora domáceho cestovného ruchu aj kúpeľníctva, podpora zamestnávateľov, skvalitňovanie služieb, či prínos pre územné samosprávy. Nemáme sa za čo hanbiť. Slovensko má čo ponúkať a nie je lepšia alternatíva, ako si dovolenku užiť doma, na našom krásnom Slovensku. Som presvedčený, že je tu čas otvoriť vecnú diskusiu o tejto téme, hľadať možnosti a nástroje, ako túto problematiku čo najlepšie uchopiť a zároveň aktivovať segment cestovného ruchu, aj s prihliadnutím na pozitívne ekonomické výsledky Slovenskej republiky.


Podobne ako stravné lístky
Áno, jednou z možností je aj inšpirácia osvedčeným modelom stravných lístkov. Špeciálne cestovné šeky, by mohli fungovať na podobnom princípe. Prichádzame s návrhom, ktorý má veľkú šancu pomôcť cestovnému ruchu, ako aj umocniť našu spolupatričnosť s vlastnou krajinou. Zamestnávateľom otvára nové ponuky – ako poskytnúť zaujímavý benefit svojim pracovníkov. Na báze dobrovoľnosti a možnosti výberu. Aby cestovný ruch odkryl všetky svoje danosti a Slovensko sa prezentovalo ako krajina, kde sa oplatí dovolenkovať.

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 19:23