Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Krajina, kde má mafia prístup k premiérovi

04.03.2018, 23:00

Tak znie titulok na renomovanom nemeckom denníku Die Welt. Pár dní potom, v Bruseli, som mal pocit, ako by sme sa boli vrátili dvadsať rokov dozadu. Hanba, nič len hanba. To je super, že nezamestnanosť klesne o dve stotiny percentuálneho bodu, problém je však niekde inde a na to upozorňujeme už roky: korupcia rozožiera našu spoločnosť. Výsledok je zavraždený novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica. Nebudem sa vyjadrovať k okolnostiam dvojnásobnej vraždy a tipovať páchateľa, rovnako dôležité je poznanie, ako blízko sa za 10 rokov dostala mafia k premiérovi.

Pritom na Slovensko dorazilo viacero varovaní o tom, z akého prostredia pochádza osobná asistentka premiéra Mária Trošková. Avšak nič sa nestalo, lebo zlyhali prakticky všetci, počnúc našou prokuratúrou, ktorá dostala od tej talianskej jasné varovania, cez našu políciu, Slovenskú informačnú službu, až po daňové úrady. Nakoniec, netreba sa tomu príliš čudovať, veď talianska mafia tu našla vynikajúce podmienky – jednak sa tá naša domáca mafia povraždila väčšinou sama a jednak pri tejto vláde, ktorej premiér býva v byte daňového podvodníka a minister vnútra je vyšetrovaný pre majetkové podvody, tu veru žiadne riziko nehrozí. Výsledok je, že dnes, po desiatich rokoch Roberta Fica, len zdesene počúvame rôzne „storky“ o tom, kto s kým podnikal, kto s kým chodil na dovolenku, kto komu čo vybavil, zariadil a kto sa komu dostal do postele.


Až vražda Jána Kuciaka toto podhubie odhalila a vystrašila aj Európsku úniu, ktorá doteraz usilovne zatvárala oči, napríklad pred obrovskou korupciou pri eurofondoch. Nakoniec, pokiaľ Fico poslúchal, im tie peniaze žily netrhali. Lenže vražda, obzvlášť dvojnásobná a ešte k tomu novinára, je „iné kafe“. Tak sa teraz zobudili a ešte tento týždeň sem príde skupina z Europarlamentu a tiež vznikne vyšetrovací tím. Preverí sa množstvo platieb za posledné roky a množstvo špiny vypláva na povrch.


V takýchto situáciách zvyknú odstúpiť tí, ktorí nesú zodpovednosť. Podaktorí to pochopili, napríklad minister kultúry Marek Maďarič, iným sa zase hnusí s touto vládou mať do činenia. Ešte aj Ficov najvernejší, Roman Šipoš, to zabalil. Iba Robert Kaliňák si zrejme pomýlil svoju prácu s rodeom – vyhráva ten, kto sa dlhšie udrží v sedle. Fajn, berieme na vedomie, a preto už Kaliňák nie je súper, ale len dôvod, že padne celá vláda.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 13:26