Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Richard Sulík: Ej, ale bažíme po moci

18.03.2018, 23:00
Béla Bugár, tento večne vtipkujúci politik, si z voličov a zo všetkých slušných ľudí spravil vtip svojho života.

Včera som bol s Bélom Bugárom diskutovať na Markíze a medziiným som sa dozvedel, že predčasné voľby chceme preto, že bažíme po moci. Možno by si mohli páni Bugár, Danko a Fico najskôr uvedomiť, ako sa oni zubami-nechtami držia stoličiek.

Nesúrodá koalícia z pravičiarov, ľavičiarov, Maďarov a národniarov, ktorá navyše vznikla vďaka nedodržaným predvolebným sľubom, medzičasom neexistujúca parlamentná strana, desiatky korupčných káuz, stotisíc ľudí v uliciach, každý slušný politik by sa pratal kade ľahšie.


Obzvlášť Béla Bugár, tento večne vtipkujúci politik, si z voličov a zo všetkých slušných ľudí spravil vtip svojho života. Najprv jasne povie, že buď budú predčasné voľby, alebo Most odchádza z vlády, a potom sa pokútne odvoláva na akúsi tretiu vetu vo vyhlásení ako nejaký šmejd. Pritom Bugár je najdlhšie poslancom, približne 26 rokov a mal byť morálnou autoritou v parlamente, a takto je len obyčajný zradca, bez hodnôt, bez svedomia, bez presvedčenia, zato s ochrankou.


Ale že vraj opozícia baží po moci. Dovolím si pánovi Bugárovi pripomenúť, ako nás pred siedmimi rokmi vydierali naši koaliční partneri SDKÚ, KDH a Most a my sme radšej obetovali naše stoličky a tú moc, po ktorej údajne tak bažíme, a rozhodli sme sa konať podľa nášho presvedčenia.


Zatiaľ čo Béla Bugár mňa a všetkých slušných občanov sklamal, Andrej Danko ma pobavil. S obľubou vyzýva ľudí, aby si predstavili „Sulíka ako premiéra, Kollára ako predsedu parlamentu a Matoviča ako ministra financií“. Nuž, vylučujem, že ja ako premiér by som vláčil k Merkelovej mladú slečnu s kontaktmi na taliansku mafiu, prezlečenú za hlavného štátneho radcu, a rovnako vylučujem, že by som býval v byte daňového podvodníka. Silne pochybujem, že Boris Kollár by bozkával výložky a mal problém „o tomtom“ povedať dve súvislé vety a neviem si predstaviť, že Igor Matovič by vytiahol smiešny graf, podľa ktorého klesla cena plynu o 90 percent.


Robia z nás strašiakov, chápem, veď čo majú iné povedať. Ale nie je to tak. Dokážeme spolupracovať, dokážeme spoločne postupovať, ale z podstaty veci vyplýva, že medzi politickými stranami je prirodzená súťaž o priazeň voliča. Nepoznám prostredie so silnejšou konkurenciou, ako politiku, veď ani Smer, SNS a Most sa pred voľbami nebratali. Dôležité je, že si po voľbách dokážeme sadnúť, spraviť korektné dohody a tieto dodržať. A na tom pracujeme.

01 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 21:24