Andrej DankoTASR
StoryEditor

Andrej Danko: Pätnásťpercentná daň. Blízka realita?

20.03.2018, 23:00
Štát musí napredovať. Je potrebné pokračovať v rozbehnutých projektoch a úlohách.

Slovenská republika je síce mladý štát, ale od svojho vzniku má za sebou silný príbeh a vo svojej 25-ročnej histórii zahŕňa viaceré zlomové okamihy. Ako predseda parlamentu a zároveň aj predstaviteľ Slovenskej národnej strany som presvedčený, že rozvoj nášho štátu bude úspešne pokračovať a o jeho budúcnosti nebudú rozhodovať ľudia s extrémistickou orientáciou či pochybnou minulosťou.


Napĺňame víziu
Udalosti posledných dní však skôr nahrávajú chaosu a strata vzájomnej úcty a slušnosti nahráva extrémizmu. O to viac sa treba sústrediť na to, čo vie byť naozaj nápomocné a prospešné.


Slovenská národná strana išla do tejto vlády s jasnou víziou, ktorú sa nám postupne darí napĺňať. Len v podnikateľskej oblasti sme zlepšili a zatraktívnili ekonomické prostredie. Rok 2018 už nepozná nezmyselné daňové licencie. Postupne odbúravame aj ďalšie administratívne bariéry, ktoré obmedzujú podnikateľov. Zrušili sme aj zdravotný odvod z dividend. Prvýkrát si živnostníci môžu v tomto roku uplatniť aj vyššie paušálne výdavky. Už teraz pripravujeme analýzu, ako v blízkej budúcnosti znížiť daň z príjmu na 15 percent.


Sila mandátu rozhoduje
Nejde len o víziu. Cestu, na ktorú sa Slovenská národná strana vyberie, vždy úspešne dokončí. Nikto nám neveril, že sa podarí zvýšiť paušálne výdavky, a predsa sa náš cieľ stal realitou. Znížením dane z príjmu zatraktívnime podnikateľské prostredie natoľko, že v konečnom dôsledku z toho bude profitovať štát lepším výberom daní. Slovenská národná strana má v pláne zaviesť do praxe aj ďalšie výhody, a to nielen pre podnikateľov. Všetko však závisí od sily politického mandátu, ktorý máme od našich voličov.


Emócie nesmú rozhodovať
Bez ohľadu na súčasnú situáciu však majme k sebe úctu. Nezatláčajme do úzadia slušnosť a korektnosť. Sme svedkami silných emócií, ktoré viem pochopiť. Viem však aj to, že nemôžu byť hlavnou hnacou silou našich rozhodnutí.


Štát musí napredovať. Je potrebné pokračovať v rozbehnutých projektoch a úlohách. Negativizmus, osočovanie a manipulácie devastujú energiu všetkých, ktorým na budúcnosti Slovenska záleží. Pre Slovenskú národnú stranu je vždy budovanie štátu prvoradým a záväzným poslaním.

01 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 02 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 03 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 04 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 13:48