Robert FicoReuters
StoryEditor

Robert Fico: Stojíme pred novou výzvou

17.04.2018, 00:00
Oddelenie premiérskej a predsedníckej stoličky vytvára celý rad možností, ako získať väčší voličský potenciál.

Udalosti uplynulého mesiaca prekreslili politickú mapu a pred nami stojí úloha obhájiť dominantnú pozíciu strany do budúcnosti. Z politického hľadiska považujem za podstatnú skutočnosť, že sa podarilo udržať vládnu koalíciu, a tým napĺňať program, ktorý dostal vo voľbách dôveru od voličov. Súčasná vládna koalícia, či sa to niekomu páči alebo nie, je jedinou zmysluplnou alternatívou pre Slovensko a je v mojom záujme ako predsedu najsilnejšej koaličnej strany urobiť všetko pre to, aby sa moc nedostala do rúk amatérom a politickým krikľúňom. Stačí sa pozrieť na konglomerát politických predstáv, osobných animozít, aby nikto nemohol uveriť tomu, že Sulík, Matovič, Hlina a neznámy pán z SMK môžu ponúknuť niečo programovo zmysluplné pre Slovensko. Už dnes v sebe skrývajú zárodky konfliktov, ktoré neumožňujú dlhodobejšie spolupracovať. Skutočnosť, že aj počas protestov boli len čiernymi pasažiermi vezúcimi sa na emocionálnej vlne časti spoločnosti, má dostatočne výpovednú hodnotu o ich mieste na politickej mape.


Z tohto pohľadu považujem za najdôležitejšie udržať politickú stabilitu. Iba dobré vzťahy vo vládnej koalícii vytvárajú možnosti realizovať zámery, ktoré smerujú k zvýšeniu kvality života občanov. Slovensko čaká zápas vízií, akým smerom sa budeme uberať, kde je naše miesto na zahraničnopolitickej mape a aké má byť Slovensko z hľadiska kvality života. Voliči vládnej koalície oprávnene očakávajú upokojenie situácie, aby sa vláda venovala riešeniu ekonomických a sociálnych problémov. Slovensko nie je len Námestie SNP a hlavnou témou nemôžu byť len personálne otázky na ministerstve vnútra. Najmä, ak sa pripravujú systémové zmeny, na ktoré treba čas. Či už ide o spôsob výberu policajného prezidenta, alebo kontrolu činnosti Policajného zboru.


Očakávam, že pripravovaný sociálny balík vytvorí zásadné predpoklady na kvalitu života seniorov, mladých rodín či členov rodín starajúcich sa o hendikepovaných príbuzných. Tu vidíme cestu, aby ľudia na svojom praktickom živote pocítili, že sa ekonomike darí a je sa z čoho podeliť.


Pred stranou Smer-SD stojí celý rad úloh. Oddelenie premiérskej a predsedníckej stoličky vytvára celý rad možností, ako získať väčší voličský potenciál. Očakávam, že politika strany Smer sa stane variabilnejšou. Som pripravený aktívne sa zapojiť do presadzovania našich politických priorít na pôde parlamentu, revitalizovať členskú základňu a aktívne sa stretávať s občanmi vo všetkých regiónoch Slovenska. Som tu a nikam neodchádzam. Politický súboj sa môže začať.

01 - Modified: 2024-04-16 08:15:06 - Feat.: - Title: Kontrolný deň premiéra Fica na rezorte diplomacie 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 11:12