TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Alojz Hlina: Kresťania pomoc fašistov nepotrebujú

09.05.2018, 11:24
Kultúrna vojna čoskoro začne. Kotlebovci predložili zmenu zákona, ktorý upravuje vykonávanie interupcií.

Možno to už majú predkonzultované aj so Smerom. Presne takúto kultúrnu vojnu potrebuje aj Smer. Potrebujú tému s potenciálom kultúrnej vojny, počas ktorej bude nepodstatné sa pýtať, ako je možné, že z Úradu Vlády SR sa stal verejný dom alebo ako je možné, že z Ministerstva vnútra SR sa stala cestovka štátneho terorizmu.

Kotlebovci prekrývajú ich fatálny neúspech vo VÚC voľbách a reagujú aj na pozvoľné triezvenie svojich fanúšikov, ktorí už zisťujú, že boli oklamaní. Mužíčkovia v zelených tričkách im sľubovali vyriešiť Rómov a pritom neboli schopní predložiť ani jeden návrh zákona, ktorý by tému riešil. Potrebujú niečo veľké... Potrebujú „vojnu v Albánsku“, potrebujú „vrtieť psom“...

Kotlebovci sa pri tomto návrhu odhalili.

Predložili návrh zákona, v ktorom je navrhované, že pri chorých deťoch je možné vykonať potrat do šiestich mesiacov od počatia. Títo „čistí ľudia“ nemajú radi choré deti. Kotlebovci do dôvodovej správy k zákonu priložili fotografiu umelo potrateného ľudského plodu v dvadsiatom týždni.

Áno, tá fotografia je desivá. Zároveň však v tej istej dôvodovej správe pri chorých deťoch – geneticky poškodených plodoch, čo je napríklad aj Downov syndróm, rázštepy a množstvo iných ochorení, s ktorými sa dá narodiť a aj žiť) odôvodňujú, že navrhujú možnosť vykonať UPT (umelé prerušenie tehotenstva) do 24 týždňov.

To je aký nechutný cynizmus? Umelo potratený plod v 24. týždni vyzerá ešte desivejšie.

A ďalšia skutočnosť, plod na fotografii má 20 týždňov, čo znamená, že to musel byť plod s nejakou chybou, lebo UPT pri zdravom plode je u nás možné vykonať len do 12 týždňa, asi kvôli zvýšeniu desivosti kotlebovci priložili fotografiu umelo potrateného plodu vo veku 20 týždňov, ale veď oni to v návrhu zákona tiež umožňujú? Zjednodušene, desia tým, čo sami navrhujú. Naozaj nechutný spôsob politického boja.
Nič prekvapivé, fašisti nemajú úctu k chorému človeku. Je pre nich menejcenný.

Nie, Kotlebovci nepredložili tento návrh zákona, lebo chránia kresťanstvo, nenapĺňajú slová Písma. Predložili ho preto, lebo ako fašistom je im úplne jedno, akým spôsobom získajú moc alebo si ju udržia. Dôkazom toho je aj tá perfídnosť, že do dôvodovej správy vložia fotografiu plodu po vykonanom potrate vo veku, v akom oni sami tiež navrhujú možnosť vykonať potrat.

Kresťan môže podporiť zákon, ktorý umenšuje zlo oproti existujúcemu stavu. Mal by to však byť návrh motivovaný poctivým úmyslom hľadať posun k lepšiemu v tejto citlivej téme a s potenciálom prejsť . Na druhej strane by mal dávať pozor, aby sa nestal rukojemníkom v cynickej hre nejakej fašizoidnej politickej strany. Strany, ktorá nezápasí o hodnoty, ale o svoje politické prežitie.

Zmena zákona upravujúca interupcie má šancu prejsť len po politickej dohode viacerých strán alebo v prípade, že by ste vyhrali voľby ako Smer v roku 2012 /zaujímavé je, prečo sa obdivovatelia Smeru z konzervatívnych kruhov strany Smer nepýtajú, prečo tak neurobili/.

Väčšina je ten kľúčový parameter v parlamentnej demokracii. Väčšinu - na akúkoľvek zmenu tohto zákona potrebujete väčšinu. Ak ju nemáte a tento návrh zákona aj tak predkladáte, túto mimoriadne citlivú tému politicky len hrubo cynicky zneužívate. V prípade ĽS NS si dovolím tvrdiť, že vedome a úmyselne.

Treba bojovať tak, aby ste vyhrali. Vopred prehraté zápasy frustrujú, i keď sa niekto pri nich tvári hrdinsky. Do zápasu sa ide s cieľom vyhrať. Ak idete do zápasu s tým, že viete vopred, že ho prehráte, načo je dobrý takýto zápas? Leda, že by ste ten zápas „predali“ a cash si vytiahli od priekupníkov.

Ak tým zápasom navyše spôsobujete bolesť, privolávate kruté spomienky, jatríte staré rany, možno vyženiete ľudí z kostolných lavíc, respektíve noví si do nich nesadajú, tak je to určite na zamyslenie. Bojujme, ale vyhrávajme.

Kresťania k svojmu zápasu za život asistenciu od fašistov nepotrebujú.

01 - Modified: 2024-04-16 14:19:19 - Feat.: - Title: KDH listom žiada Brusel, aby nám nepozastavil čerpanie financií z plánu obnovy 02 - Modified: 2024-04-12 12:35:05 - Feat.: - Title: KDH podporí odvolávanie Dolinkovej, ak sa potvrdia problémy s plánom obnovy 03 - Modified: 2024-04-11 16:20:27 - Feat.: - Title: KDH a Kresťanská únia odsúdili považovať "právo na potrat" za základné ľudské právo 04 - Modified: 2024-04-08 14:51:22 - Feat.: - Title: PS presadzuje efektívny manažment medveďa, ktorý nebude ohrozovať ľudí 05 - Modified: 2024-04-08 08:46:16 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s ústavným zákonom o medveďoch, predkladá vlastný návrh
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 18:55