TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Alojz Hlina: Môj Pro Life zápas

15.05.2018, 00:00
Nosnou témou môjho politického zápasu ako poslanca NR SR boli hlavne nebankovky, úžerníci a exekúcie. Zadanie bolo ťažké.

„Každý má plán, kým nedostane poriadnu do nosa.“ Viete, kto to povedal? Najväčší žijúci filozof na svete Mike Tyson. S tým filozofom samozrejme žartujem, ale na tom výroku niečo je. Výborná kniha od uznávaného profesora Lawrenca Freedmana o stratégii tiež začína týmto výrokom.

Aké máte plány? Akú máte stratégiu? Čo chcete dosiahnuť? Aký má byť výsledok? Existuje stratégia a prezradená stratégia.
Nerád prezrádzam stratégiu, ale vzhľadom k tomu, že istá (k fašistickým myšlienkam blízka) strana cynicky politicky zneužíva našu základnú hodnotovú tému, niečo prezradiť je potrebné.

Nosnou témou môjho politického zápasu ako poslanca NR SR boli hlavne nebankovky, úžerníci a exekúcie. Zadanie bolo ťažké. Dominantný bol Smer a opozícia bola slabá, najlepšie bolo vzdať sa. To však nebola výzva. Výzva bola zmeniť to. A to sa aj podarilo.

Intenzívnym a vytrvalým tlakom som chcel dokázať, že v opozíciosobnostií a aj pri silnom súperovi viete mať výsledky.

Áno, mojou nosnou témou v parlamente nebola pro-life agenda.Spoliehal som sa na to, že sa jej na Slovensku venuje dosť ľudí . Žiaľ, nie vždy sa im darilo.

Pri štúdiu legislatívy, legislatívneho procesu, rozhodnutí Ústavného súdu som zistil, že som občanom jednej z najbarbarskejších krajín na svete.
A to ma hnevá.

V boji za život sa toho až tak veľa nedosiahlo, keďže naše zákonodarstvo dovoľuje robiť potraty pri chorých deťoch neobmedzene. Neviem, ktoré krajiny povolia potrat pri geneticky poškodených plodoch neobmedzene, viem však, že ak nie všetky, tak skoro všetky civilizované krajiny povoľujú potraty v takomto prípade maximálne do 24. týždňa.

Hanbím sa za náš zákon a je potrebné zabojovať o zmenu.

Stratégia bude nasledovná:
- Fáza 1: Úprava našej legislatívy do podoby zákonodarstva civilizovaných krajín – výzvou Vláde SR, aby sme neboli barbari a náš Zákon o interrupciách v prvej fáze aspoň zrovnali s civilizovanými krajinami. Ešte súčasná vláda by mala zákon o interrupciách upraviť minimálne tak, aby sme nepatrili k najväčším barbarom na svete, keďže dnes je na Slovensku možné časovo neobmedzene potratiť dieťa – napríklad s Downovým syndrómom. S takou legislatívou nemôžu súhlasiť ani liberáli, nehovoriac o tom, že birmovaní komunisti to už dávno mali zmeniť.

- Fáza 2: Vytvárať podmienky, aby rozhodnutie ísť na potrat nedávalo žiadnu logiku. Vytvárať podporu pre ženy, pre matky, pre rodinu. Na našej programovej konferencii v júni tohto roku budeme prijímať dokument „Oslava rodiny“. Budem dávať návrh, aby sa doň zapracovalo obrazne aj to, že tehotná žena je „kráľovná“. Tehotná žena je pre štát prínosom, požehnaním. A štát by si to mal uvedomovať. Ak populisti hovoria, že niečo má byť zadarmo, tak pre tehotné ženy. Niet väčšieho bohatstva pre štát, ako žena s dieťaťom pod srdcom. Štát prežije len vtedy, keď ženy budú prinášať život a rodina sa oň bude starať.

- Fáza 3: Vylepšovanie interrupčného zákona. Niekto povie, sprísňovanie interrupčného zákona. Ak v druhej fáze urobíte veľa dobrej roboty, tak môžete pristúpiť k tretej fáze, a to vylepšovať interrupčný zákon. Musíte však byť politicky silný. Sme v parlamentnej demokracii, v ktorej alebo máte väčšinu alebo rozpútate občiansku vojnu, alebo aspoň kultúrnu vojnu. Kresťanskí demokrati, kým ja budem predseda, nebudú rozpútavať občianske ani kultúrne vojny, budú sa však vždy efektívne brániť, ochraňovať život a naše hodnoty. Máme to aj v našich stanovách. Je to naša povinnosť. Je to naša identita.

Ak vyhráte parlamentné voľby ako Smer v roku 2012, môžete vylepšovať interrupčný zákon okamžite. Znova a opäť sa pýtam fanúšikov Smeru z konzervatívnych kruhov, prečo o to Smer aspoň nepožiadali? Ak takúto väčšinu nemáte, musíte sa dohodnúť. Musíte vyjednávať a budú to tvrdé vyjednávania.

My budeme tvrdí vyjednávači. Na to sa môžete spoľahnúť.
Keď som bol v Krakove v Sanktuáriu Božieho milosrdenstva, oproti na kopci som videl obrovský nápis v poľštine: Nebojte sa!

Silný odkaz Sv. Jána Pavla II.
Nebojte sa! Kresťanskí demokrati budú bojovať za život ako o život. Budeme mať výsledky a nebudeme musieť pri tom spolupracovať s fašistami.

01 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 02 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície 03 - Modified: 2024-04-20 15:00:40 - Feat.: - Title: KDH predstavilo program do Európskeho parlamentu, chce presadzovať silné Slovensko 04 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 05 - Modified: 2024-04-18 07:57:18 - Feat.: - Title: Najsilnejšiu koalíciu nakoniec vytvoril medveď hnedý
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 17:44