Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

Sulík: Ako Merkelová ničí svoju vládu a Európu

24.06.2018, 21:33
Problém je v tom, že jej európske riešenie je postavené na prerozdeľovaní migrantov po celej Európe.

Má byť migrantom, ktorým Nemecko odmietlo udeliť azyl, umožnený opätovný vstup do Nemecka? Má byť migrantom, ktorí požiadali o azyl v inej krajine, umožnený vstup do Nemecka? Každý súdny človek odpovie na tieto dve otázky jasným NIE. Nie však Angela Merkelová, nemecká kancelárka. Ona si myslí, že takýmto migrantom musí byť umožnený vstup do Nemecka a je kvôli tomu ochotná ohroziť koalíciu, ktorú vedie.


Možno pani Merkelová z okna úradu kancelára či z okna svojej limuzíny nevidí to množstvo problémov, ktoré si Nemecko naimportovalo s vyše miliónom migrantov do roku 2015. Vidí ich však Horst Seehofer, koaličný partner Angely Merkelovej a šéf bavorskej CSU. Ten vidí aj rekordné preferencie pre stranu AfD, ktorá migrantov jasne odmieta.


Každopádne, spomínaný Horst Seehofer je ešte aj spolkový minister vnútra a z titulu funkcie plánuje vydať nariadenie zakazujúce vstup tým migrantom, ktorým bol azyl zamietnutý, či oň požiadali už v inej krajine. Takéto nariadenie je v plnom súlade s nemeckou ústavou (článok 16a odsek 2) a s nariadením Dublin III. Preto by bolo logické, že jeho šéfka, kancelárka Merkelová, sa v roku 2018 bude skôr pýtať, prečo tak už dávno neurobil.


Lenže nie. Keďže žijeme v pomýlenej dobe, pani kancelárka mu presne v tomto bráni a aktuálne hľadá „európske riešenie“. To znie veľmi pekne, európsky. Problém je v tom, že jej európske riešenie je postavené na prerozdeľovaní migrantov po celej Európe. Aby tento nezmysel presadila, privolala si na pomoc francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý za skromných 20 miliárd (rozpočet eurozóny, ktorý je de facto začiatok transferovej únie) požaduje trestanie tých krajín, ktoré si naivne myslia, že oni budú rozhodovať, kto bude na ich území žiť.


Lenže aj Horst Seehofer má mocných spojencov. Je ním rakúsky kancelár Sebastian Kurz, ktorý už avizoval, že ak Nemecko zavrie svoje hranice, spraví tak aj Rakúsko a tiež taliansky minister vnútra Salvini, ktorý nariadil zákaz vstupu „záchranárskych“ lodí plných migrantov do talianskych prístavov. Dá sa len povedať „konečne“. V tomto sú demokratické voľby neúprosné, lebo časom odstavia tých politikov, ktorí chcú vládnuť proti svojmu ľudu.


Ako skončí historicky najsilnejší konflikt medzi sesterskými stranami CDU a CSU, nevieme. Vieme však, ako by mohlo vyzerať poctivé európske riešenie – hermeticky uzavrieť hranice, zriadiť migrantské tábory mimo EÚ, tam vybavovať žiadosti o azyl a to maličké percento, ktoré azyl dostane, bezpečným spôsobom prepraviť do Európy. Takto to SaS navrhuje už tri roky.

01 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 12:29