Oszkár VilágiPeter Mayer
StoryEditor

Oszkár Világi: Ľahko, veď je leto

06.07.2018, 00:00

Ak leto , tak cestovať. Cestovať znamená vybrať si správnu destináciu. Nie je to ľahké, veď čo je dobré, tam sú všetci. Kam nikto nejde, tak to je podozrivé a okrem toho, čo tam budeme robiť sami. Chceme aj trošku rušno, aby aj trošku čapovaného piva bolo. Tak si vyberieme destináciu, kde boli aj susedia, a odporúčali ju, že tam bolo vynikajúco. Argument, že so susedmi sa nenávidíme, tu neobstojí, veď nevedeli, že ich radu vypočujeme, takže mohla to byť len ich slabá chvíľka úprimnosti.

Zbalenie, to sú zlé návyky spred prázdninového obdobia, viackrát sa pohádame, ale skončí sa to prísľubom, že na dovolenke to všetko bude už iba láska medzi nami. Letisko je v poriadku, iba malá modlitba pre batožinu, aby došla, inak to ovplyvniť nevieme. Lietadlo je v poriadku, záchod je, iba letuška ostala doma, veď za tie peniaze buďme radi, že aspoň pilota máme. Pri toaletách sedí staršia pani a vyberá päť eur. Hovorí, že kvôli výške je príplatok.


A sme tam, modlitba od starej matky fungovala, batožina došla. Do hotela ľahko sa dostať, taxikár milý a statočný. Hovorí, že tí všetci s nápisom taxi sú obyčajní zlodeji, ich hodiny ukazujú vždy trojnásobok, lebo doma ich prerábajú. On je však v pohode, odhadne cestu vždy statočne a nepotrebuje hodiny. Po desaťminútovej jazde zaplatíme sumu v hodnote polovice letenky, takže sme dopadli lepšie ako tí ostatní.

Hotel je fajn, na prvý pohľad však trošku skepsa. Nech, recepcia vo vnútri je, hoci ťažko sa komunikuje, lebo recepčný hovorí iba miestnym jazykom a keďže sme na výlete, tak to nie je slovenčina. Ešte dobre, že babka doma pozerá televízor s tlmočníkom pre nepočujúcich, takže sa dohovoríme ľahko. Keď sa dozvedel, že sme zo Slovenska, bol rád a keď sme spomenuli meno suseda, štyrikrát si odpľul na všetky svetové strany, čo môže znamenať, že má radosť.

Izby sú pekné, my sme si zobrali iba jednu. Síce je malá a mala byť s výhľadom na more, a nie na stenu, ale nevieme zrejme správne opísať slovo more, lebo recepčný vždy ukazuje na kúpeľňu. Je nás tu iba zopár, všetci v rovnakej nálade, ale posledný večer to bolo fajn, všetci sme boli veselí, mal som pocit, že to až také zlé nebolo. Doma je však doma, susedia boli v okne, keď sme došli, usmievali sa na nás.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 20:01