TASR
StoryEditor

Blížia sa voľby, voľte skúsenosť, politický rozhľad a sociálny cit

14.09.2018, 00:00
Rozprávanie o nejakých slobodách, to je prázdne, musia z niečoho vyplývať navyše sú to prvomájové heslá.

Sme pred komunálnymi voľbami a preto som sa snažil napísať niečo výstižné, pravdivé, ale stručné. Ľud je svojou podstatou naivný a používa sa niekedy na zakrytie väčších zámerov, masa má mnoho hláv, ale menej rozumu. Je však použiteľná rôznym smerom. Vždy si treba uvedomiť, aby sme sa nehanbili pred svojimi deťmi za skutky tých, ktorých zvolíme v každých voľbách samozrejme.

Z toho dôvodu je potrebné voliť ľudí skúsených a dobrých nie krikľúňov, anarchistov a politických karieristov. Voľme teda skúsenosť, politický rozhľad a sociálny cit. Koncentrujme sa a voľme svojich zástupcov z tých ktorých dokonale poznáme. Radšej dnes skúsiť vyhrať ako zajtra plakať nad zmarenou príležitosťou.

Lepší dobrý príklad ako dlhý výklad, voľme skúsenosť a takt. Uvedomujem si, že je ťažko rozpoznať ľudí ochotných niečo urobiť pre spoločnosť, pre mesto a pre ľudí od parazitov. Žiadny sa netvárime ako parazit.

Mnohým ľuďom to vyhovuje a postačuje slovná proklamácia, väčšina ani nemôže vidieť pozadie. Ja si myslím, že celý spoločenský systém je problematický, pretože nemá základnú usmerňujúcu ideológiu.

Rozprávanie o nejakých slobodách, to je prázdne, musia z niečoho vyplývať navyše sú to prvomájové heslá. No a z toho má vyplynúť aj ekonomický a politický systém. Zodpovedať mu má právny stav.

Takže sa nachádzame v stave ako na klzkom ľade, šmýka sa to a tak sa zdá, že sa pohybujeme. Platí to všeobecne, a tak aj v konkrétnych čiastkových vzťahoch. Napokon niektorí kandidáti ponúkajú iba jediné, a to seba. Inak sú to v mnohých prípadoch slohové cvičenia, ktoré obsahujú typické operatívne úkony, ktoré sa budú uskutočňovať aj bez nich. Neponúkajú žiadne nóvum.

Potrebujeme kreatívne riešenia problémov, ktoré Slovensko má. Potrebujeme riešiť reálne problémy nie zástupné virtuálne problémy ako napr. kto aký status dal na FB, kto sa na koho ako pozrel, či mala nejaká rýchlo vykvasená celebrita drahé oblečenie na luxusnej párty. A preto potrebujeme politikov - vizionárov, ktorí na to poukážu a dokážu ľudí nadchnúť.

Potrebujeme príťažlivý, ale hlavne reálny veľký sen.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 08:35