Juraj DrobaTASR
StoryEditor

SaS drží slovo

15.11.2018, 23:00
Čím bližšie ste k ľuďom, tým priamejšia je konfrontácia s vašimi rozhodnutiami.

Máme týždeň po komunálnych voľbách. Smer prišiel o primátora v troch krajských mestách – v Žiline, Nitre aj Košiciach. Ja som dostal veľa otázok, prečo liberálna SaS podporovala v Bratislave za primátora konzervatívneho Jána Mrvu. Tak len na vysvetlenie. Pred župnými voľbami sa SaS a OĽaNO dohodli, že SaS navrhne kandidáta na župana, OĽaNO kandidáta na primátora. Zároveň budú obe strany rokovať o spoločných koalíciách po celom Slovensku. SaS nominovala minulý rok Drobu, OĽaNO tento rok Mrvu. Obe strany dodržali dohodu. Vládny zlepenec nám tu každý deň servíruje, že k ich vláde nie je alternatíva, že sa opozičné strany nikdy nedohodnú. Opak je pravdou.

V týchto voľbách som si uvedomil jednu vec, na ktorú som hrdý. SaS s predsedom Richardom Sulíkom drží slovo a dohody. Aj vtedy, keď kandidát nie je ideálny a nie je úplne podľa vašej chuti (rovnako, ako ja som bol červeným súknom pre niektorých voličov OĽaNO). Aj vtedy, keď prieskumy ukazujú nižšie šance. Dodržiavať dohody je základom úspechu. Nielen keď všetko vychádza. Spoľahlivosť a trvácnosť partnerského vzťahu sa preverí najlepšie, keď veci nejdú podľa predstáv a očakávaní.

V kraji máme 89 primátorov a starostov, mnohí sú vo funkcii prvýkrát.


Chcem im zaželať veľa šťastia a úspechov najbližšie štyri roky. A aj pevné nervy. Lebo čím bližšie ste k ľuďom, tým priamejšia je konfrontácia s vašimi rozhodnutiami a vašou prácou. V pozícii župana som hneď od začiatku deklaroval vôľu spolupracovať s každým, okrem extrémistov, na zveľaďovaní nášho kraja. A táto ponuka, samozrejme, platí aj pre novozvolených otcov miest a obcí. Zatiaľ sa nám darí, ponuku prijali v podstate všetci vrátane starostov zvolených za stranu Smer.

Zastupiteľstvá sú vecné a priateľské. Stranícke tričká išli bokom. A za rok máme slušné výsledky.

Neškatuľkujem ľudí, vidím, ako obce a mestá napredujú, ako sa ich zvolení zástupcovia o ne starajú. SaS má jasný plán. V roku 2020 chce vymeniť súčasnú vládu a byť dobrou alternatívou pre ľudí. Spravím všetko pre to, aby som v tom kolegom z SaS pomohol. Vláda, župan, starostovia aj primátori tu majú byť pre všetkých ľudí bez rozdielu.

Na záver ešte raz gratulujem môjmu novému kolegovi Matúšovi Vallovi k prenikavému volebnému úspechu. Stretli sme sa už pred župnými voľbami, máme veľa spoločných priateľov a myslím si, že naše pohľady na ďalšie smerovanie mesta i kraja budú podobné. Teším sa na spoluprácu a prajem mu rovnako dobré a konštruktívne zastupiteľstvo, ako je to naše župné.

Čaká nás veľa roboty.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 21:23