Andrej DankoPavol Funtál
StoryEditor

Komentár Andreja Danka: Čo je zlé na tom, ak chceme pomôcť?

05.12.2018, 23:00
Zo strany opozície ide o obyčajné zavádzanie, pretože Slovensko sa rekreačnými poukazmi iba prispôsobuje zabehnutým štandardom v rámci EÚ.

Cestovný ruch na Slovensku má všetky predpoklady, aby bol významnou zložkou rastu našej ekonomiky. Doteraz bol neprávom v úzadí, preto Slovenská národná strana prišla s návrhom, ako ho zatraktívniť a oživiť. Som presvedčený, že naše návrhy rekreačných poukazov sa v praxi uchytia a časom budú vnímané ako každodenná prirodzenosť. Aj preto sme zákon opätovne do parlamentu predložili. Pre SNS je téma rekreačných poukazov zásadná. Spolu so zníženou daňou z pridanej hodnoty v cestovnom ruchu ide o systémové nástroje a efekt pocítia všetci zainteresovaní, okrem zamestnancov aj podnikatelia, štát, mestá či obce.


V súvislosti s touto novinkou som zachytil aj vyjadrenia niektorých opozičných politikov o tom, že ide o finančné prilepšenie len pre jedno odvetvie a zamestnávateľom pridávame povinnosti... Takéto stanoviská zásadne odmietam a môj názor je nemenný: každý zamestnanec má predsa právo oddýchnuť si a je na rozhodnutí danej firmy, ako bude motivovať svojich zamestnancov. Poukazy sú jednou z možností. Šírenie takýchto dezinformácií zo strany opozície je zarážajúce a voči občanom nekorektné. Prepáčte, ale ide o obyčajné zavádzanie, pretože Slovensko sa rekreačnými poukazmi iba prispôsobuje zabehnutým štandardom v rámci Európskej únie. Tento inštitút poznajú mnohé európske krajiny, práve vďaka nemu napríklad Francúzsko, Maďarsko či Taliansko zaznamenávajú vyššiu účasť domácich turistov na dovolenkách vo svojich krajinách. Rád by som však všetkým oponentom pripomenul, že nie každá slovenská rodina má možnosť prežiť dovolenku v zahraničí a oddych na Slovensku je pre mnohých vítanou ponukou. Prečo si nepredĺžiť napríklad víkend v slovenských horách, kúpeľoch či atraktívnych strediskách vodných športov? Našťastie, vyberať je z čoho a podľa našich odhadov rekreačné poukazy využije asi 60 percent z celkového počtu zamestnancov na Slovensku.

Áno, veľmi dobre si uvedomujem, že tém na riešenie je veľa. Som však realista, vychádzam z faktov a aktuálnej uskutočniteľnosti. Už dnes však analyzujem možnosti projektov na podporu mladých rodín či seniorov, na zavádzanie ďalších noviniek v cestovnom ruchu vrátane športu aj zjednodušenie podmienok pre podnikateľov. Sme pripravení v budúcnosti otvárať nové témy, chcem sa viac priblížiť ľuďom, pred voľbami navštíviť jednotlivé regióny a rozprávať sa s obyvateľmi. Vždy však budem o veciach diskutovať. Bez lacného marketingu a politických poučiek, s podporou vecných argumentov a so zapojením zdravého rozumu. Len cesta korektného dialógu nás privedie k užitočným a hodnotným riešeniam pre našich občanov.

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 03 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia 04 - Modified: 2024-04-20 12:14:38 - Feat.: - Title: Raši počíta s nomináciou na post šéfa parlamentu. ​Danko by na tejto pozícii rád videl seba, vraví 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
26. apríl 2024 10:18