Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
25.03.2019, 00:00

Lokálpatriotizmus nám pri jedle nevonia

Slovenskí spracovatelia mäsových výrobkov majú v Rakúsku aj v Poľsku cestu zarúbanú. My sme, práve naopak, susedom otvorili dvere, pozvali ich do našich predajní i domácností a pošliapali sme si tak vlastnú potravinovú identitu.

Lokálpatriotizmus nám pri jedle nevonia
Zdroj: Reuters

Snaha dostať slovenské „viedenské“ párky na rakúsky trh stroskotal. A to aj napriek tomu, že v nich bolo rakúske bravčové mäso, rakúske korenie a natlačené boli v rakúskom črievku. Najväčším lákadlom pritom mala byť predajná cena – 3,99 eura. Originálne rakúske viedenské párky – podotýkam, že v rovnakej kvalite – totiž naši susedia kupujú o tri eurá drahšie. Biznis našej spoločnosti nevyšiel. Nie však preto, že by sme na Slovensku nevedeli vyrobiť alebo spracovať kvalitnú potravinu. Dôvod bol oveľa rozumnejší a jednoduchší, a to dokonca až tak, že pri ňom Slovákom ostáva smutno. Naši susedia totiž už dávno pochopili, že na to, aby fungov

Nedozvedeli ste sa všetko?

Predplaťte si jeden z troch digitálnych balíkov a získajte neobmedzený prístup k digitálnemu obsahu s ktorým vám nič neunikne.

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.