TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

Pán Sulík, verte, že presadíme 15 percentnú daň pre firmy s obratom do 100-tisíc eur

09.05.2019, 00:00
Nápadov, ako pomôcť Slovákom, máme na rozdávanie.

Bola raz jedna opozícia, ktorá si s nami sadla za okrúhly stôl, uznala, že nami presadené opatrenia sú skutočne efektívne a dobré pre ľudí. Žiaľ, takáto racionálna opozícia je len čistá utópia.

Namiesto uznania radšej zbytočne a bez dôkazov osočuje, kritizuje, vnáša napätie, ale vlastne ide sama proti sebe. Sú to predsa lídri opozície, ktorí kričia, že chcú slušnejšie Slovensko. Ako to chcú dosiahnuť, ak sa hašteria sami medzi sebou? Viď boj medzi Richardom Sulíkom a Miroslavom Beblavým. Požierať sa navzájom začali ešte skôr, než boli schopní sadnúť si za jeden stôl a začať rokovať. Títo istí páni donekonečna spisujú brožúry a sľubujú, čo splniť nemôžu. Iste, politický boj je súčasťou demokracie, ale vždy by sme mali myslieť na tých, pre ktorých to robíme. Pre bežných občanov, pre naše deti, pre ich budúcnosť.


SNS preto prináša opatrenia, ktorými sa snaží zlepšiť životnú úroveň Slovákov. Za nás hovoria skutky. Také rekreačné poukazy. Čo sme sa napočúvali kritiky. A dnes? Hrdo môžem povedať, že tento nástroj sa premietol do zvýšeného záujmu o domáci turizmus. Z údajov Štatistického úradu je zrejmé, že počet prenocovaní domácich turistov medziročne stúpol len vo februári o 15 percent. V praxi to znamená, že vďaka rekreačným poukazom pribudlo 105-tisíc prenocovaní. To nie je len vyšší výber DPH. To je viac zakúpených jedál, pohonných látok, cestovných lístkov, suvenírov. Vďaka tomu majú v hoteloch chyžné, kuchári či ďalší personál svoju prácu a zároveň to vytvára priestor aj pre nové pracovné miesta. Zabúdať netreba ani na to, že tento príspevok bez odvodového a daňového zaťaženia je možné použiť aj na tábor pre deti. Mladým športovým talentom zasa pomôžu športové poukazy. Zamestnávatelia môžu už o mesiac dať zamestnancom 13. plat vo výške 500 eur bez odvodov a daní.


Nápadov, ako pomôcť Slovákom, máme na rozdávanie. Najbližšie chceme znížiť firemné dane tým podnikateľom a živnostníkom, ktorých obrat dosahuje menej ako 100-tisíc eur ročne. Znížime aj DPH na zdravé potraviny a dôchodcovia nebudú musieť platiť koncesionárske poplatky. Priznávam, že tieto opatrenia som si musel v koalícii tvrdo vyboxovať, ale hrať môžem len s tými kartami, ktoré mám po voľbách k dispozícii. Samozrejme, že je toho ešte veľa, čo by som chcel presadiť. Chcem pomôcť najslabšej časti obyvateľstva, deťom, mladým rodinám, pracujúcim. Na to však potrebujem viac, ako len chuť bojovať. Pomôžme spoločne vytvoriť zo Slovenska úspešnú krajinu, v ktorej sa nám bude dobre žiť a na ktorú budeme môcť byť právom hrdí.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 17:31