TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Rekreačné poukazy fungujú

13.06.2019, 00:00
Za prvý štvrťrok sme ubytovali viac ako 300-tisíc turistov.

Začína byť poriadne horúco. A nemám na mysli len vysoké teploty, ktoré teraz máme. Dosluhujúci prezident Andrej Kiska už čochvíľa oznámi viac o svojej politickej strane, s myšlienkou opätovného vstupu na politické výslnie koketuje aj exminister Tomáš Drucker, vznikajú nové kresťanské platformy a možno aj ľavicové strany.

Zatiaľ sa v opozícii vedie tichá vojna, ktorá sem-tam prenikne aj na verejnosť. Medzi sebou bojujú o čo najoriginálnejší nápad, ako svojim potenciálnym partnerom ukradnúť voličov. Preto sa vlastne ani nedivím, keď je tradičný volič zmätený z momentálnej ponuky politických subjektov. Sulík nadáva na Kisku, Matovič na progresívcov, Beblavý rozdáva rany hádam na každú stranu. A práve v tom tkvie skutočná tragédia našej opozície.


Kým oni sa hádajú, my neprestávame pracovať. Pre ľudí, pre Slovákov. Poviem to na príklade rekreačných poukazov. To bolo humbugu a nezmyselných analýz! A teraz? Odborníci, analytici i samotní pracovníci z oblasti cestovného ruchu túto iniciatívu národniarov ocenili. O čom svedčia aj reálne čísla.


Len v apríli v porovnaní s vlaňajškom stúpol počet prenocovaní domácich turistov takmer o 14 percent, čo v prepočte znamená nárast takmer o stotisíc prenocovaní. A to za jeden mesiac. Pozrime sa na to inak. Stotisíc ustlaných postelí, stotisíc raňajok, tisíce kúpených suvenírov, predaných cestovných lístkov. To je už o niečom inom, čo poviete? Rekreačné poukazy sú dôkazom toho, že sú pravým stimulom na naštartovanie cestovného ruchu, oblasti, na ktorú sa doteraz zabúdalo. Za prvý štvrťrok, aj vďaka rekreačným poukazom, opozíciou toľko kritizovaným, sme ubytovali viac ako 300-tisíc turistov. Opýtajte sa recepčných či chyžných, čo si myslia o tomto opatrení? Opýtajte sa kuchárov a majiteľov penziónov, aký majú názor na zavedenie poukazov.


Cestovný ruch je predsa súčasťou ekonomiky a našou úlohou je vytvoriť podnikateľom vhodné podmienky. S tým súvisí aj nami presadená znížená daň na ubytovacie služby. Nikto nemôže spochybniť, že je práve na pleciach štátu, aby sme skvalitnili poskytované služby. Aby si aj Slováci mohli dopriať dovolenku a čas oddychu, ktoré si za svoju ťažkú prácu zaslúžia. A aby naše krásne Slovensko nechradlo, ale rozkvitalo. Národniari túto myšlienku presadzujú, rozvíjajú a efektívne presadzujú v praxi.


A kedy je lepšie pripomenúť tento nástroj ako v čase dovoleniek? Želám vám krásnu a dostupnú dovolenku.

01 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 02 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica 03 - Modified: 2024-04-11 17:59:10 - Feat.: - Title: Danko chce dusiť parlamentnú rozpravu, po voľbách má zelenú od Hlasu na zmeny v rokovacom poriadku 04 - Modified: 2024-04-10 15:10:40 - Feat.: - Title: „Všetko je v poriadku,“ zakričal Pellegrini po rokovaní koaličnej rady. SNS vo svojom postoji otočila 05 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 17:48