Pixabay
StoryEditor

Pacient v systéme korporátneho kapitalizmu

07.08.2019, 23:59
Pristupovať k človeku ako k jedinečnej osobnosti znamená brať človeka ako nepodmienenú hodnotu.
Rád by som v krátkosti manifestoval veľmi ťažkú, strategickú a vizionársku tému, ktorá nemá jednoduchú odpoveď a nie je často manifestovaná. Ide o kvantový pohľad, ktorý prináša novú definíciu choroby a liečenia pacienta.
Pri absencii takéhoto pohľadu je aj liečba v mnohých prípadoch mechanickej povahy , syntetické lieky na báze chémie, liečba symptómov a ignorovanie príčin chorôb. 
Pristupovať k človeku ako k jedinečnej osobnosti znamená brať človeka ako nepodmienenú hodnotu. Samozrejme, že akútne chirurgické a traumatologické výkony predstavujú samostatnú kapitolu. Kvantový pohľad prináša novú definíciu patologického stavu a liečenia pacienta. Na pacienta sa nemožno pozerať ako na biologický preparát.
Okrem fyzického tela máme predsa vitálne , čiže energetické telo. Pacienta treba liečiť i na ďalších úrovniach jeho vedomia . Ak sa medicíne nedarí plne implementovať celostné náhľady na človeka, tak mi to pripadá zvláštne. To by sa asi musela zmeniť forma kapitalizmu na humanistickú, ale tým pádom by farmaceutické korporácie výrazne znížili profit.

Je veľkou otázkou, či súčasná forma korporátneho kapitalizmu je ochotná stratiť profit alebo i celé odvetvie výmenou za zvýšenie zdravotnej úrovne obyvateľstva . Stretol som sa s názorom, že na druhej strane tento korporátny model ženie a motivuje dopredu pokrok a inovácie. Ľudia definitívne žijú dlhšie a zlepšuje sa im kvalita života. Zdanlivo sa nám síce až tak nedarí predlžovať mladosť, iba starobu, no nemyslím si, že aj toto je celkom tak.
Toľko názor z inej strany . Zatiaľ to vyzerá tak, že korporátny kapitalizmus nie je ochotný stratiť ani cent zo svojho zisku výmenou za zdravie ľudí . Ja osobne budem neustále zdôrazňovať k prístupu k pacientovi ideu humánneho kapitalizmu, ktorý by mal vyústiť v humanisticky systém. Spoločnosť, kde všetko úsilie je zamerané skutočne na ľudí.
Veľa ľudí si to nevie predstaviť, ja áno. Ja verím vo vieru , ktorá je ľudsky produktívna a ideály sú jej výsledkom. Momentálne treba reálne vnímať stav spoločnosti, aby sa človek v súčasných podmienkach vedel správať kompromisne adekvátne. V minulosti, prítomnosti aj v budúcnosti človek bol, je a bude určitá komodita, na ktorej sa dá celkom slušne zarobiť pri zohľadnení jeho momentálnej neschopnosti účinne sa brániť proti vydieračským praktikám.
Žiaľ, to sú negatíva súčasnej doby , príliš veľa povrchných informácií, ich ľahká dostupnosť a absencia skutočnej múdrosti a rozhľadu .Vytváranie falošnej nádeje u ťažko chorých pacientov, oberanie ich o peniaze za nezmyselné úkony a služby a prípadné navádzanie len na alternatívnu liečbu je neetické a ľudsky odporné. Myslím si, že medicínu je potrebné zakomponovať do spoločenského vývoja ako povinnosť štátu, ako humánnu bezpečnosť spoločnosti.
Aj preto je potrebné, aby čo najviac múdrych , hodnotovo obozretných a pokorou vyzbrojených ľudí tvorilo našu mocenskú elitu . Je to utópia, fikcia alebo zbožné prianie?

01 - Modified: 2024-03-15 16:08:56 - Feat.: - Title: Najvyšší súd USA nariadil prerokovať blokovanie kritiky na internete. Politici si kontrolujú sociálne siete 02 - Modified: 2024-01-27 12:30:00 - Feat.: - Title: GALÉRIA Ľudia zaplavili transparentný účet na prezidentskú kampaň Andreja Danka. Posielajú mu centy a uťahujú si z neho 03 - Modified: 2022-05-01 21:20:33 - Feat.: - Title: Putin by sa mal Záborskej poďakovať 04 - Modified: 2022-04-07 07:32:17 - Feat.: - Title: Sú Spojené štáty na pokraji novej recesie? 05 - Modified: 2022-04-06 15:05:04 - Feat.: - Title: Oszkár Világi: Ako je to s ropou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
23. apríl 2024 21:12