TASR
StoryEditor

My svoje slovo dodržíme!

15.10.2019, 00:00
Vyhrať voľby je náš záväzok, aby sa s touto krajinou nehazardovalo a nebola uvrhnutá do nestability a politického antisociálneho avanturizmu!

Pri pohľade na rozhádanú a často aj politicky naivnú opozíciu cítim intenzívnu zodpovednosť za ľudí, ktorí v Slovenskej republike žijú. Zveriť krajinu politikom, ktorí sa hádajú, nechávajú sa navzájom odpočúvať a hrajú proti sebe spravodajské hry, by som považoval nielen za prehru, ale doslova za politické zlyhanie. Ak prehráte so silným súperom, viete porážku prijať. Ak by ste však mali odovzdať moc ľuďom, ktorí si dnes hovoria opozícia, mám strach o budúcnosť krajiny. O ľudí, ktorí v nej žijú. Vyhrať voľby je náš záväzok, aby sa s touto krajinou nehazardovalo a nebola uvrhnutá do nestability a politického antisociálneho avanturizmu!

Preto k tejto výzve v strane Smer pristupujeme zodpovedne. Prednedávnom sme prijali vážne politické rozhodnutia, ktoré vytvorili silný personálny tandem na volebnej kandidátke, postavený na zmesi strategickej skúsenosti, politickej dravosti a vysokom pracovnom nasadení. V rozbúrených a emočne vybičovaných časoch pred slovenských voličov prichádzame s ponukou stability, skúsenosti a odbornosti. Naše hodnotové piliere sa odvíjajú od antifašistickej tradície a budovania sociálneho štátu. V tomto sa zhodujeme a toto presadzujeme všetci do jedného, nech sa píšu akékoľvek „zaručene pravdivé“ články o našej strane v médiách.

Upevňovanie pilierov sociálneho štátu a približovanie životnej úrovne našich občanov k vyspelým ekonomikám je súčasťou programového vyhlásenia každej vlády, ktorú sme viedli. Naprávame omyly pravice, ktorá bola v niektorých obdobiach pri moci, a ktorá siahala na dôchodky seniorom a deštruovala sociálny systém. Za všetko hovorí rozhodnutie Kaníka vytvoriť dve kategórie dôchodcov, alebo odobratie dôchodkov baníkom. Stojíme na pozíciách obrany sociálneho štátu a vždy chránime ľudí!

V týchto týždňoch intenzívne chodím po Slovensku a stretávam sa s rôznymi vekovými kategóriami občanov. Od seniorov po mladé rodiny. Zaujíma ich, ako budú žiť, čo vieme pre nich urobiť, ako vieme riešiť ich problémy. Potvrdzujem si známu a overenú pravdu, ktorú som nadobudol rokmi. Slovensko nie sú mainstreamové médiá s ich témami, ale reálni ľudia s reálnymi problémami.

Pozitívne oceňujú zastropovanie veku odchodu do dôchodku, zvýšenie minimálnej mzdy, nočné a víkendové príplatky, zvýšenie rodičovského príspevku, zvýšenie opatrovateľského príspevku, zvýšenie platov v štátnej a verejnej správe či zvýšenie platov mladým učiteľom. Navyše, je teraz október, ktorý je mesiacom úcty k starším. Mám obrovský rešpekt k najstaršej generácii, k našim dedom a starým mamám, našim otcom a mamám. Vytvorili hodnoty, za ktoré im nikto nepoďakoval. Cítia sa odstrčení a často zbytoční. Toto je nezlučiteľné s hodnotami našej strany. Chceme im zvýšiť kvalitu života, či už prostredníctvom zdvojnásobenia dôchodku alebo schválením 13. dôchodku.

01 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Bugár opísal, ako sa Fico zmenil: Opýtal som sa vyšetrovateľov, ktorí ho obvinili, či sa zbláznili 02 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 03 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 04 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 05 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 17:26