TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Richard Sulík: Matovičovi prajem premiéra, bez SaS však pravicová vláda nevznikne

21.02.2020, 15:57
Kľúčová otázka týchto volieb je nasledovná: Kto vyrieši korupciu skôr? Matovič, ktorý to zjavne myslí vážne a ktorý bude vo vláde, alebo Kotleba, ktorý o tom rozpráva, ale nik s ním do vlády nepôjde?

Igor Matovič si roky pestoval imidž šaša, roky som počúval, ako som zodpovedný za to, že sme ho v roku 2010 dali na kandidátku SaS. Roky nik nebral Igora vážne. No a potom, len tak na otočku sa Igor vyberie na do južného Francúzska, na Počiatkovu vilu nalepí „Majetok SR“ a polovica národa pochopí, že korupcia nám všetkým prerástla cez hlavu a bezpodmienečne ju musíme riešiť.

Preto kľúčová otázka týchto volieb je nasledovná: Kto vyrieši korupciu skôr? Matovič, ktorý to zjavne myslí vážne a ktorý bude vo vláde, alebo Kotleba, ktorý o tom rozpráva, ale nik s ním do vlády nepôjde? Odpoveď je každému súdnemu človeku jasná ako facka.

Musí to byť pre Igora obrovské zadosťučinenie, že „noví“ politici ktorí ho ešte pred pár mesiacmi bohorovne kádrovali ako starého politika nevhodného na vládnutie, si teraz pretierajú zrak, že čo sa nám to vlastne za posledné tri týždne udialo.

Za seba hovorím, že som s tým OK. Igorovi premiéra doprajem a plne ho v tom podporím. On totiž nie je len šašo. Sám dobre viem, čo je to vybudovať firmu s 200 zamestnancami a platiť dane v rozsahu, o akom môže Pellegrini len snívať. Až teraz nastáva reálna šanca, že Fico a jeho zlodejská banda naozaj skončí v base. A že sa aspoň časť ukradnutého majetku vráti.

Že OĽaNO bude mať ambíciu obsadiť ministerstvo vnútra? Dobre tak. Ak chcú konať, musia mať páky. Nezabúdajme však, že do basy nezatvárajú politici, ale prokurátori a sudcovia. Tam treba začať.

Že Matovič je nevyspytateľný? Nuž áno, mnohokrát prekvapil a bude s tým musieť prestať. Práve v týchto dňoch mu totiž začína dochádzať, že si nepýta mandát od voličov na tie jeho opičky, ale na to, aby Slovensko spravilo kvantový krok vpred.

Že Igor nemá program? Nevadí, program máme my, aj ľudí, aj skúsenosti. Za seba hovorím, že spravíme všetko preto, aby sme túto jedinečnú príležitosť nepustili k vode. Pripomínam, že SaS nemá žiadne korupčné kauzy. A snáď nemusím nikomu pripomínať, že my slovo a dohody držíme.

Ak zvažujete medzi OĽaNO a SaS, skúste to hodiť nám, lebo bez SaS pravicová vláda nevznikne.

Ctení pravicoví voliči, nebojte sa, dobre bude. Slovensko má po 14-ich rokoch skutočnú šancu a tú nesmieme premárniť. Dáme to ako opozícia spoločne a zodpovedne. Obnovíme spravodlivosť, obmedzíme byrokraciu a zásadným spôsobom budeme bojovať proti korupcii. Aby sa na Slovensku oplatilo pracovať, podnikať a žiť.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 17:06