Reuters
StoryEditor

Pozitívnou mysľou proti vírusu

16.03.2020, 21:55

To čo sa práve deje okolo nás, v súvislosti s koronavírusom, zjavne zatrasie štátmi a národmi, otrasie aj svetovou ekonomikou, ale hlavne by malo zatriasť každým človekom.

Tento vírus po svete spôsobil bolesť, istý chaos až paniku. Nasledujú aj obrovské ekonomické škody, ktoré zatiaľ nevieme ani len odhadnúť. Na hraniciach Európy a už aj priamo v nej však nemáme len vírus, ktorý prináša zdravotnú a ekonomickú krízu, ale aj hrozbu ďalšej nekontrolovateľnej migračnej vlny.

Okrem iného sa veľmi vyjavuje povaha ľudí. A tá je vo väčšine prípadov na zaplakanie. Je neuveriteľné, koľko je tu už cynizmu. Koľkokrát sa na sociálnych sieťach stretávam s výzvami, vraj "o nič nejde", veď na to umierajú len starí a chorí ľudia.

Reálne čísla a apel na uvedomelosť a zodpovednosť občanov, to je presne to, čo by mali média robiť. Bez ohľadu na vládne opatrenia ide v prvom rade o prístup a mentálne nastavenie jednotlivca. Preto v niektorých krajinách stačia mäkšie opatrenia a v iných nepomôžu ani tie najtvrdšie aj keby tam umierali ľudia po stovkách.

Len ma mrzí, že tí prví doplácajú na tých druhých. Ako postupovať? Naše liečivá nám ležia pritom vo vlastných rukách, len ich nedostatočne využívame. Ľudia ktorí kontinuálne zamorujú vlastné vedomie negatívnou informáciou v rôznych formách, teda sú mentálne neukáznení, vytvárajú potencionálne najvyššie predpoklady, aby sa im ich mentálna projekcia realizovala, pripadne i ich blízkym na ktorých majú tieto indivíduá vplyv.

Ak je takýto stav mysle ich normou, tak v situácii keď treba už reálne prepnúť na opačný pól , tak im to proste nejde aj keď to skúsia preto to zavrhujú. No. Na mentálnej úrovni inej cesty niet. Teraz sa jednoducho treba venovať tomu čo štandardne predtým.

Dôležitý je relax pri sebavzdelávaní alebo inej prijemnej aktivite. Netreba pasívne vyčkávať na koronavírus, ale treba sa mu brániť vopred, a to aj pozitívnym myslením.

Po mentálnej stránke platí nevytvárať nocebo efekt. Nocebo efekt je negatívny placebo efekt. Ide vlastne o očakávanie zlých vecí. Ak sa nám podarí v našej mysli vytvoriť vakcínu proti strachu, pomôžeme lekárom, zdravotným sestrám a mnohým ďalším.

V čase krízy musí každý individuálne ukázať svoju vnútornú silu a pohnúť sa ďalej. Znamená to, pozrieť sa na veci z iného uhla, učiniť rozhodnutie a mať disciplínu ho presadiť. Ak ste si práve povedali, že to dokáže len pár vyvolených, nie je to pravda.

Vnútornú silu je možné získať. Znamená to tvrdú prácu na sebe, kontrolu vlastných emócií a pevnú vôľu. Inšpiratívny môže byť pohľad na ľudí, ktorí už psychicky silný sú. Tam, kde iní vidia neprekonateľné bariéry, oni vidia výzvy.

menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 21:38