firmy, biznis, meetingDreamstime
StoryEditor

Nepoctivosť je drahý špás

09.07.2020, 00:00

Biznis je tvrdý učiteľ. Ak hráte nepoctivo, je takmer isté, že skôr alebo neskôr na to doplatíte. Vo svete investícií to platí dvojnásobne. Ikonický podnikateľ Tomáš Baťa mal pravidlo, ktoré platí dodnes. Všetky strany, ktoré sa na obchode zúčastnia, musia byť po jeho dokončení bohatšie, ako boli predtým. Ak ste investičná spoločnosť, tak klient očakáva, že svoje ťažko zarobené peniaze zveril profesionálom, ktorí urobia všetko pre to, aby na nich zarobil. Zásada číslo jeden je nikdy nesľubovať klientom viac, ako dokážeme dodržať.


Keď konkurencia prišla so štvrťročnými zmenkami s výrazným výnosom, prekvapilo to nielen nás, ale celý sektor. Zarobiť poctivo peniaze za tri mesiace nie je vôbec jednoduché. V tomto prípade boli len dve možnosti: buď majú pripravený dokonalý plán, alebo idú do rizika, ktoré sa im môže tvrdo vypomstiť. Všetci by sme boli radi, keby nám takpovediac ukázali, „ako sa to robí“.


Zatiaľ to však vyzerá, že si zobrali na plecia viac, než unesú. Ochrana pred veriteľmi znepokojila nielen ich klientov, ale celý trh. Chceme veriť, že to zvládnu, pretože následky ich zlých rozhodnutí stigmatizujú nás všetkých. Argumentovať neštandardnou situáciou, ktorú spôsobil koronavírus, je vágny argument. O tom, že môže nastať prepad ekonomického cyklu, sa hovorilo mesiace predtým. Keď hrozí kríza, tak viete, že budete mať málo času na dôležité rozhodnutia. Veriť, že budete mať opraty pevne v rukách aj v takýchto časoch, je naivné. Priorita pre každého poctivého podnikateľa je dodržať svoje záväzky. Nepoctivosť je vždy drahá a strata dobrého mena nestojí za nič.


Nezostáva nám nič iné, len sa poučiť z chýb konkurencie a dokázať súčasným, ale aj budúcim klientom, že investičné spoločnosti sú dôležitou súčasťou biznisu. Netreba pred realitou zatvárať oči. Všetci vnímame nestabilitu súčasnej ekonomickej situácie. No veríme, že aj tá prináša úplne nové príležitosti. Historicky vieme, že každá kríza preverí silu firiem.


Veriť v supervýhodné štvrťročné zhodnotenie, ktoré konkurencia tvorí aj roky, je rovnaké, ako keď stavíte svoje peniaze na forex alebo na červenú 21 v rulete. Nakoniec by ste si z kasína odniesli aspoň zážitok. Pri investíciách sa oplatí vždy si dobre preveriť, komu peniaze zverujete. Koľko skúseností majú odborníci, ktorí sa budú starať o vaše peniaze. Referencie od bývalých klientov, ktorých je plný internet. A čítať kvalitné ekonomické médiá, ktoré informujú o nás všetkých a nastavujú nám zrkadlo.


01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 00:56