Oszkár VilágiPeter Mayer
StoryEditor

S testom v ruke na futbale

22.10.2020, 00:00
V nedeľu vyskúšame v Dunajskej Strede experiment: chceme umožniť našim majiteľom permanentiek účasť na zápase DAC – Slovan.

V ťažkých časoch nie je žiadne rozhodnutie ľahké. A každé nesie so sebou aj svoje následky. Ak sa rozhodujete, tak musíte vedieť, čo je pre vás prvoradé a kde môžete utrpieť škody. Dnes vláda hovorí, že prioritou v druhej vlne pandémie koronavírusu sú ľudské životy a všetko sústreďuje na to, aby zastavila rast počtu nakazených. Keďže väčšina z nich nemá žiadne symptómy, tak ich chce plošným testovaním odizolovať, aby nemohli infikovať ostatných. Aj keď výsledok, čo sa týka počtu dobrovoľne testovaných, nebude stopercentný, je pravdepodobné, že sa podarí izolovať veľký počet nakazených.


Zorganizovať takúto hromadnú akciu za dva týždne, pri súčasnom stave štátnej správy, bude veľkou výzvou. Na druhej strane treba vedieť, že antigénové testy si dokáže každý spraviť aj sám. Možno keby každý dostal test od štátu a zároveň sa spustila informačná kampaň o tom, ako sa otestovať doma, ľudia by asi testovanie lepšie akceptovali a účinok by bol rovnaký, alebo možno ešte lepší.


Myslím si, že každý líder musí vedieť v krízovej situácii postaviť ľudí na svoju stranu, aby sa stotožnili s jeho cieľmi a spôsobmi. Musí ich zapojiť a vedieť s nimi spoločne rozmýšľať. Oni nie sú nepriatelia, ale spojenci. Ak sa s nimi bude zaobchádzať ako s dospelými, určite bude úspešnejší.

Strašiť ľudí v terajšej situácii už nepostačuje. Musíte im dať pozitívny impulz, umožniť, aby sa mohli vzchopiť, veď ľudia najľahšie a najlepšie načerpajú energiu z každodenných radostí. V nedeľu vyskúšame v Dunajskej Strede experiment: chceme umožniť majiteľom našich permanentiek účasť na zápase DAC – Slovan. Klub preto nakúpil antigénové testy, a majiteľom permanentiek s negatívnymi výsledkami umožní vstup na zápas. Tento postup je v súlade s nariadeniami pandemickej komisie.

Sme si vedomí, že náš život budú ešte dlho ovplyvňovať rôzne obmedzenia, ale chceme nájsť fungujúce riešenia, ako vytvoriť bezpečné prostredie, aby sme mohli aspoň čiastočne žiť ako pred pandémiou. Testy pred zápasom budeme organizovať pod dohľadom zdravotníckeho personálu a dúfame, že vytvoríme príručku na organizovanie kultúrnych a športových podujatí.

Návrat divákov na podujatia je väčšia pomoc pre šport a kultúru, ako vyplnenie dotazníkov o pomoc v núdzi. Môžem iba dúfať, že vláda v tom uvidí príležitosť, a nie nepriateľa a pomôže nám tento experiment úspešne absolvovať.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 17:52