Peter PellegriniTASR
StoryEditor

Papalášizmus, amaterizmus a cynická nezodpovednosť

12.01.2021, 23:00
Kozmetické opatrenia nevyvedú krajinu z morálnej, ekonomickej a zo zdravotnej krízy.

Na začiatku roka si ako každý zodpovedný politik želám, aby sa ľuďom v štáte darilo a aby sme spoločne zdravotne a ekonomicky zvládli koronakrízu. Žiaľ, pri pohľade na to, čo prezentuje táto vládna koalícia, mi dochádzajú slová. Vnímam, že ich rozhodnutia ľuďom viac škodia, ako pomáhajú. Stačí malý sumár ich krokov v prvých dňoch roka, ktoré dokazujú, prečo je dôvera ľudí v štát doslova v troskách. Ich politika stále nesie tri základné znaky – papalášizmus, amaterizmus a cynická nezodpovednosť.


Najskôr sa verejnosť dozvedela, že podpredseda vlády Štefan Holý súkromne cestoval do Veľkej Británie na papalášsku výnimku od hlavného hygienika. Uvedomme si ten rozdiel. Na Slovensku sa ľudia pomaly nemôžu pohnúť z domu bez potvrdenia od zamestnávateľa či negatívneho testu a pán Holý sa vráti z Británie, kde zúri nová mutácia agresívneho vírusu, na rokovanie vlády bez toho, aby bol v karanténe alebo podstúpil PCR test. Šokujúce na celom tom je, že predseda vlády Igor Matovič ani Holého stranícky šéf Boris Kollár to nepovažujú za dôvod na odstúpenie.


Verejnosť určite zaregistrovala, že pri očkovaní, ktoré má byť kľúčovou zbraňou proti vírusu, je chaos a uprednostňovanie ľudí, ktorí nemajú byť prednostne zaočkovaní. Minister zdravotníctva Marek Krajčí má absolútne deravý plán očkovania, do ktorého sa už priplietlo množstvo zdravých a mladých ľudí z radov politikov ako Juraj Šeliga či Gábor Grendel, úradníkov či športovcov na úkor seniorov a zdravotníkov. Preto je na mieste otázka, čo ešte musí minister Krajčí urobiť, aby odišiel z funkcie.


Predseda vlády vyhnal ľudí do hodinových radov po celom Slovensku počas plošného testovania, aby s odstupom času oznámil, že ich testoval testami, ktoré by nepoužil, povedané jeho slovami, „ani na psa“. Nedá mi inak, iba to označiť vetou, že ide o bezprecedentný čin vlády, ktorá sa zahrala s dôverou ľudí, a je veľmi pravdepodobné, že ohrozila životy ich blízkych. Pýtam sa: ako môže premiér povedať, že „My sme ľudí oklamali“? Nadobúdam dojem, že máme vládu, ktorá sa správa ako cudzinci vo vlastnej krajine, kde im na ľuďoch a životoch nezáleží.


Na základe toho sme sa rozhodli podať trestné oznámenie na predsedu vlády, ako aj členov vlády z dôvodu zásadných pochybení ohrozujúcich životy ľudí. Rozsah zlyhaní vládnej koalície presahuje kritickú hranicu a kozmetické opatrenia nevyvedú krajinu z morálnej, ekonomickej a zdravotnej krízy. Východisko je jediné. Ukončiť prostredníctvom zákona pôsobenie tejto vlády a vypísať predčasné voľby.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 21:17