StoryEditor

Eurovoľby – šanca pre Slovensko

20.05.2014, 23:57
Dnes píše

V týchto dňoch prebiehajú diskusie k vážnym témam, jednou z nich sú určite eurovoľby. Posledné dva týždne majú občania možnosť počúvať vyjadrenia jednotlivých kandidátov a lídrov politických strán, ako si predstavujú budúce účinkovanie v Bruseli v prípade zvolenia. Na niekoľkých takýchto diskusiách som sa zúčastnil osobne a musím konštatovať, že len veľmi málo našich kandidátov má jasnú víziu, kam sa môže dostať Slovensko za ďalších päť rokov, čo sa môže zlepšiť a čo by mali slovenskí politici urobiť pre to, aby sme naše členstvo v EÚ naplno využili. Mnohé vyjadrenia kandidátov sú vysoko stranícke a vo väčšine prípadov, žiaľ, neboli podložené výsledkami svojej práce na politickej a hospodárskej scéne za uplynulých päť alebo desať rokov.

Dnes je každému občanovi jasné, že odmeny, ktoré dostávajú europoslanci, sú omnoho vyššie než odmeny našich najvyšších štátnych predstaviteľov, a preto by do Európskeho parlamentu mali prichádzať ľudia, ktorí dokážu odviesť maximum práce pre Slovensko. Účasť v europarlamente nemá slúžiť na napĺňanie osobných ambícií jednotlivých europoslancov, ale má slúžiť na prezentáciu a obhajovanie záujmov Slovenska. Za uplynulé obdobia mám jediný pozitívny príklad intenzívnej komunikácie so zamestnávateľmi v osobe pána podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča a jeho tímu vrátane nášho zastúpenia v Bruseli. Jedine z tejto strany bol záujem o konzultácie a stanoviská na Európskou komisiou predkladané strategické materiály. Rád by som položil otázku všetkým europoslancom, aké aktivity vyvinuli smerom k slovenským zamestnávateľom, aby pomohli podnikateľskému prostrediu, aby pomohli ekonomickému rastu, aby pomohli občanom Slovenska? Prezentujú sa tým, koľkokrát v pléne vystúpili, ale otázka je, ako kvalitne vystúpili, keď svoje vystúpenia nekonzultovali ani s predstaviteľmi vlády, ani s predstaviteľmi slovenského parlamentu. Prajem si, aby občania Slovenska pri voľbách veľmi rozmýšľali, ktoré politické strany a ktorých ľudí podporia. Slovensko potrebuje ekonomický rast, občania potrebujú zamestnanie, potrebujú politikov, ktorí im umožnia, aby ich deti študovali na kvalitných školách a mali istotu zamestnania, jednoducho, aby sme o päť alebo desať rokov mohli konštatovať, že Slovensko využilo všetky možnosti a príležitosti, že podiel priemyslu na HDP nie je 25, ale 30 percent a miera nezamestnanosti nie je 14, ale možno 11 percent. A to sa dá dosiahnuť len s kvalitnými ľuďmi, nie s tými, ktorí sľubujú, ale doteraz v živote nič nedosiahli.

01 - Modified: 2024-04-03 17:13:58 - Feat.: - Title: Sotákove železiarne hlásia po rekordnom roku tvrdý pád. Zisky poznačili energie a objednávky 02 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 03 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 04 - Modified: 2024-03-14 14:53:47 - Feat.: - Title: Lobotka aj Soták sa tešia, ich klub zabojuje o pohárové finále. V podbrezovskej bubline sa riešila len výhra 05 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 10:45